AK Parti İl Başkanlığı’nın Bursa’daki AK Partili belediyelerin icraatları hakkında düzenlediği toplantıların ilki Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Almira Otel’de yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte 15 ilçe belediye başkanı ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı toplantıda, Osmangazi’de bu güne kadar yaptıkları ve önümüzdeki dönem yapacakları projeleri tanıttı.
Başkan Dündar, “Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde ortaya koyduğumuz şehircilik vizyonu ile, yeni Türkiye yolunda yeni Osmangazi’nin temellerini attık. Şimdi de hızla ‘Yeni Osmangazi’yi inşa ediyoruz. Projelerimizi, önümüzdeki dönem için belediyecilik vizyonumuz olarak belirlediğimiz ‘insan, şehir ve demokrasi’ ekseninde şekillendirdik. Geçtiğimiz dönem toplam bin 166 projeyi hayata geçirdik” dedi.

Osmangazi’nin, 136 mahalle, 18 bulvar, 765 cadde, 7 bin 855 sokak ve 800 bini aşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 4. ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Geçtiğimiz 5 yılda Osmangazi’ye, 10 otopark, 7 kapalı pazar alanı, 150 park, meydan ve yeşil alan kazandırdık. 145 tarihi mirası ayağa kaldırdık. 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 16 yeni spor tesisi inşa ettik. 200 okulumuza çeşitli destek verdik. Kültür merkezleri ile üreten, düşünen, çalışan geleceğin temellerini attık. Osmangazi gibi, boş alanın neredeyse hiç bulunmadığı bir ilçede, bu hizmetleri üretebilmek için 213 milyon 354 bin TL kamulaştırmaya para harcadık” dedi.

Önümüzdeki 5 yıllık dönem için hazırladıkları 16 vizyon proje ile, herkes için mutlu Osmangazi’ oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Mustafa Dündar, “Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız ve engellilerimiz için ayrı ayrı projeler ürettik. Bu projelerimiz içerisinden önümüzdeki dönem için 16 vizyon, lokomotif proje belirledik. Gençler ve adrenalin tutkunları için Adrenalin Park, çocuklarımız için Çocuk Dünyası ve Bilgi Evleri projeleri, Aile Rehberlik Merkezleri, Kaliteli Yaşam Merkezi, Ekolojik Yaşam Merkezi, Osmangazi Gösteri Merkezi gibi. 16 vizyon proje içerisinde yer alan Osmangazi Atletizm Salonu, Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ikinci kapalı atletizm salonu olacak. Dünyada eşi benzeri olmayan 138 endemik bitkiyi bünyesinde barındıran Uludağ’da büyük bir Endemik Park yapacağız. Her Köye Park ve Spor Alanı, Tarihi Kedili Tekke, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası, Panorama Bursa 1326 ve Kentsel Dönüşüm projelerimiz, yalnızca Osmangazi’ye değil, Bursa’ya vizyon kazandıracak projeler” dedi.

Kentsel Dönüşüm konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Dündar, geçtiğimiz dönem gerçekleştirdikleri Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışması ile Osmangazi’nin zemin, nüfus ve konut haritasının çıkartıldığını söyledi. Başkan Dündar, “Yaptığımız tüm çalışmalarda amacımız, planlı, sosyal donatı alanları zengin, yeşili çoğaltılmış, tarihi dokusu korunmuş modern ve örnek bir şehir inşa etmek” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, yaptığı sunumla Osmangazi sınırları içerisinde bu güne kadar gerçekleştirdikleri ve bundan sonra yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Altepe, “Osmangazi, Bursa’nın merkezi, sosyal ve ticari hayatın kalbinin attığı bir ilçemiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin de Osmangazi sınırları içerisinde yürüttüğü, Bursa’ya vizyon kazandıracak ciddi projelerimiz var. Bunları Osmangazi Belediyemizle koordineli bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa’da 15 ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin AK Partili başkanlar tarafından yönetildiğini söyleyerek, “İl yönetimi olarak, bu ilçelerimizin yürüttüğü projeler hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak için böyle bir toplantı gerçekleştirelim istedik. İlk olarak Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi ile başladık. Bu toplantıları bundan sonra ayda bir gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu sayede hem biz, hem de diğer belediyeler, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sahibi olacak, birbirleri ile tecrübe paylaşımında bulunabilecek” dedi.