Erkan ŞEN

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) hayata geçirmiş olduğu ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı’nın ikincisinin sertifika töreni Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Erguvan Salonu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin aileleriyle birlikte hazır bulunduğu sertifika törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu (BİK) Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, Basın Yayın ve Enformasyon (BYGEM) Bursa İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, kursiyerlere program kapsamında kaliteli bir eğitim verildiğinin altını çizdi. Bursa’nın diğer illere de örnek teşkil edebilecek bir konumda olduğunu kaydeden Karaca, eğitim dahilinde Afrin’e kadar bağlanıldığının bilgisini paylaştı.

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK GÜÇ

Sertifika almaya hak kazanan gazeteci adaylarına başarı dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise demokratik toplumların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birinin de bilgiye ulaşmak olduğuna dikkat çekerek, “Bu noktada da basın çok önemli bir yer teşkil ediyor. Devlet mekanizması yasama, yürütme ve yargı olarak 3 organ üzerine şekillenmiştir ancak dördüncü güç olarak da basından bahsedilir. Hal böyle olunca, ülkemiz ve demokrasimiz için çok önemli bir görevi yürüten kardeşlerimizin de çalışma hayatlarının mümkün oldukça en iyi donanımla devam etmesi önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLECEK

“Gazetecilerin hangi şartlarda çalışmak zorunda kaldığının farkındayız” diyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, gerekli iyileştirmelerin yapılacağının da müjdesini verdi. Türk basınının önemli bir sınavdan başarıyla geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasında medyanın katkısının yadsınamaz olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Basın ahlak ve ilkeleri doğrultusunda görevini ifa eden basın mensuplarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Sizlerin de, basın adına ortaya çıkarak tetikçilik yapanları aranızdan ayıklamanın vakti gelmiştir. Basını şantaj aracı, menfaat ve çıkar odağı olarak kullanmak isteyenleri içinize sokmayın, içinizde barındırmayın. Özellikle vatan, millet, mukaddesat söz konusu olduğunda; adeta terörizmin yanında rol alan ve bunu yaparken de basın özgürlüğünün arkasına gizlenen kişileri hepimiz iyi biliyoruz. Toplumumuz zaten bunlara itibar etmiyor ama ne olursa olsun sizlerin bu konuda dikkatli olmanız ve aranızdaki ayrık otlarını temizlemeniz lazım.” Konuşmaların ardından programda başarı gösteren gazeteci adaylarına sertifikaları takdim edildi.

İSTİHDAMA DESTEK

3 hafta süren program sonunda 40 katılımcı basın sektörüne istihdama hazır hale geldi. Müfredatı Bursa Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından onaylanan program, 13 farklı ders başlığı altında gerçekleştirildi. Program kapsamında gerçekleştirilen söyleşilere şehir protokolünün de iştirak etmesi gözlerden kaçmadı. Sektörde istihdam edilecek katılımcılara İŞKUR, maaş ve genel sağlık sigorta prim desteği verecek. 

AKTAŞ BURSA’YA SOLUK ALDIRDI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın görüşmesinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın Bursa’ya çok büyük bir ilgisi var. Bu Bursamız açısından çok büyük bir kazançtır. Cumhurbaşkanımız Bursa’yı her yönü ile biliyor. Mahallesi ile de biliyor, kişisi ile de biliyor. Yakında da takip ediyor. Başkanımız bir süre önce görevinin başına geldi ve çok güzel bir başlangıç yaptı. Milletimizin bu noktada büyük bir teveccühü var. Önümüzdeki süreçte yapmak istediklerini Cumhurbaşkanımız ile istişare ettiler. Dolayısıyla bu çok normal. Cumhurbaşkanımızın koyduğu vizyon bizim için yol haritasıdır, istikamettir. Takıldığımız yerde kendisine soracağız ve o çerçevede hareket etmeye devam edeceğiz. Alinur Aktaş Başkanımız da geldiğinden beri Bursa’ya soluk aldırmaya devam ediyor. Özellikle trafikte ufak dokunuşlarla önemli mesafeler aldık. Bundan sonra bunlar sürecektir. Bursa’nın daha iyi yönetilmesi için ona destek vermeye devam edeceğiz” dedi.