Başkent Budapeşte’den Zigetvar’a hareket eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve beraberindeki heyet, 1566'da Zigetvar kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının defnedildiği türbeyi ziyaret etti. Türbedeki kazı çalışmalarının başında bulunan Norbert Pap ve Prof. Dr. Ali Uzay Peker’den bilgi alan Kaynak, daha sonra Zigetvar Kalesi’ne geçti.
Kaynak, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ile Macaristan'ın Zigetvar şehrindeki Zigetvar Kalesi’nin yeni yapılan restorasyonu ve Macar kahraman Miklo Zrinyi heykelinin açılış törenine katıldı. Törende Hırvatistan, Türkiye ve Macaristan milli marşları çalındı. Daha sonra Zrinyi heykeline askeri törenle çelenk konuldu. Törenin ardından Zigetvar şehrinin 7 kilometre uzağında bulunan Macar-Türk Dostluk Parkı'nın açılışı yapıldı. Mehter Takımı’nın verdiği konserle parka giren Macar, Hırvat ve Türk heyeti, hep birlikte parkın açılış kurdelesini kesti. Törende Kaynak, Ader ve Kitaroviç’in yanı sıra Osmanlı padişahlarından 5. Murad'ın kızı Hatice Sultan'ın torunu Kenize Murad Sultan ve II. Abdülhamid'in torunu Osman Nami Beyzade'nin kızı Mediha Martinez de Kanuni Sultan Süleyman ile Macar komutan Zrinyi Miklos'un anıtına çelenk bıraktı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) katkısıyla restorasyon süreci geçen nisanda başlayan Türk-Macar Dostluk Parkı, 11 bin 638 metrekare alan üzerine kurulu. Çevresine aydınlatma sistemi kurulan parkta ağaçlandırma ve peyzaj çalışması da yapıldı. Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği'ne 99 yıllığına kiralanan Türk-Macar Dostluk Parkı, 1994 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılmıştı.