Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bursa’da Gökdere Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa seslendi. Ramazan ayında Filistin’den acı haberlerin geldiğini, terör devleti İsrail’in günlerdir Gazze’yi bombaladığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Şimdi kara harekatına başladı. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 240'dan fazla masum son haftada şehit edildiler. 2 binden fazla masum yaralandı. İsrail, okulları, hastaneleri, camileri acımasız insafsızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki bu insanlık dışı saldırı devam ederken ne yazık dünya, İslam ülkeleri susuyor. Bizim de Filistin için Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor. İstiyorlar ki, biz de susalım. İstiyorlar ki, biz de sesimizi çıkarmayalım. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Biz yanıbaşımızda medfun Osmangazi Orhangazi Yıldırımların torunuyuz. Herkes susar, biz susmayız. Kardeşlerim bakınız, dünyada bazı liderler şu anda acayip, garip açıklamalar yapıyorlar. Bakıyorsunuz bir tanesi diyor ki, “İsrail savunma hakkını kullanıyor”. Bir başkası çıkıyor, “İsrail savunma hakkını kullanıyor”. Allah aşkına nasıl bir savunma hakkı. Bundan ölen kimse yok, ölenler Filistinli. 240'ı aşkın ölü var, çocuklar kadınlar yaşlılar var. Nasıl olur da bunu böyle söylersin.Filistin'den roketler atılıyormuş. Ya bu roketler atılıyordu ne oluyor. Havada vuruyorlarmış, bir kişi ölmüyor. Nasıl bu iş. Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil. Bunlar dürüst değil” dedi.

“YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çok yanlış bir gidiş. Ben batıya sesleniyorum. Bu dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyorum ki, sizleri de boğacaktır. İşte buyurun, Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı maalesef Rusya tarafından füze ile vurularak indirildi. Ne vardı bu uçakta? Kardeşlerim çok enteresan. Yolcuların 160 tanesi Hollandalı. Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve bu uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir anlayış ve yaklaşımdır. Hani dünya barışı için koşacaktık. Hani dünya barışına çalışacaktık. Bunlar ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum. İstediğim gibi indiririm diyenlerden. Biz de diyoruz ki, siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız. Bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzak da bir gün sizi vuracak”

“İÇERİDEKİLER DE RAHATSIZ”

Gazze’nin hakkını savunmaktan sadece dışarıdakiler değil içeridekilerin de rahatsız olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Pensilvanya'nın içerideki uşakları, bizim İsrail'e hakkı söylüyor olmamızdan rahatsızlar. Pensilvanya'nın yayın organlarında İsrail aleyhine yayın görüyormusunuz. Bunlar Mavi Marmara'da da aynı şeyi yaptılar. Çünkü bunlar İsrail destekli bir hareket olarak gidiyorlar. CHP Genel Müdürü şu ana kadar İsrail'e tek söz söyleyebildi mi? Buna cesaret ve kudreti yok. MHP Genel Başkanı aynı şekilde Filistin için tek bir cesur cümle kurabildi mi? Cumhurbaşkanı adaylarına bakın. Sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız işte böyle zelil olursunuz. Biz bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatı'nda gördük, yanıldık”diye konuştu.

“EY AB EY BM NE KADAR SUSUP ÜÇ MAYMUNU OYNAYACAKSINIZ”
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu dürüst olmaya çağıran Erdoğan, “Bayram sonrası sesini yükseltecekmiş. Sesini yükselttiği zaman. O zaman gerekli cevabı arkadaşlarım kendisine verirler. Artvin Hopa'da Filistin'e büyük yardımlar yapmış İHH ekibine alçaklar saldırı düzenlediler. Bu CHP, MHP ve monşer adayı ağızlarını bile açmadlar. Bazı CHP'li vekiller alçakça saldırıyı övdüler. Pensilvanya medyası bunu övdü. Bunlar nasipsiz, tarih ve ecdadımızdan medeniyetten nasiplerini almamışlar. Kardeşlerim bize susmak yakışmaz. Osmangazi, Söğüt'te bir devlet kurdu. O devlet Filistin'de adaleti sağladı. Ortadoğu, Afrika, Balkanlarda asırlarca adaleti tesis ettiler. Çanakkale, Irak'ta Osmanlı topraklarını savunmak için Filistinli, Gazzeli Nabluslu kardeşlerimiz savaştılar. Bizim dedelerimizle birlikte şehit oldular. Küçük devletler korkarlar, susarlar. Biz küçük devlet değiliz. Susmayacak, Filistin davasını haykırmaya devam edeceğiz. Buradan soruyorum ey Avrupa Birliği neden susuyorsunuz, Mısır'a Irak'a Suriye'ye sustunuz, Filistin'de insanlık onuru ölüyor neden susuyorsunuz. Buradan BM'Ye soruyorum. Daha ne kadar susacaksınız. Filistinli çocuklar, çocuk değil mi, Filistinli kadınlar kadın değil mi? Ey insan hakları örgütleri daha ne kadar üç maymunu oynayacaksınız” diye konuştu.

İSRAİLLİ KADIN MİLLETVEKİLİNE TEPKİ

Başbakan Erdoğan, İsrailli kadın milletvekiline de rezaletten dolayı tepki göstererek, “İsrailli kadın milletvekili çıktı. Bir rezalet. “Bütün Filistinli anneler ölmeli” diyor. Kardeşlerim İsrail bu. İsrail Parlamentosu'ndaki zihniyet bu. Dünyadan bir tepki, insan hakları örgütlerinden bir tepki duydunuz mu? Dünya seyretse de ben hanım kardeşlerime sesleniyorum. Biz seyretmeyeceğiz. İslam ülkeleri Filistin'e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Tarih ve ecdadımız Osmangazi bizden bunu bekliyor. Elimizle dilimizle hiç bir şey yapamasak da kalbimizle hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidir” şeklinde konuştu.

ARINÇ, YILDIRIM VE GÜLLÜCE'DE BURSADAYDI

Başbakanın Bursa mitingine eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile Bursa milletvekilleri tam kadro katıldılar.