Özkan YILDIRIM

  • Yıldırım Bey, öncelikle bizleri, ekibimizi konuk edip ağırladığınız için size teşekkür etmek istiyorum. Röportajımıza isterseniz sizi tanıyarak başlayalım. Elbette sonrasında Angun Ambalaj’ın kuruluşu ve bugünlere  geliş  süreci ile ilgili bilgileri bizlerle paylaşırsanız sevinirim.


KISA ZAMAN SONRA HEYECAN VERMEYE BAŞLADI

Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bizlere  ve  firmamıza böylesine güzel bir fırsatı sağlamış olduğunuz için bende sizlere ve gazetenize teşekkür ediyorum. 1972 Mustafakemalpaşa doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Mustafakemalpaşa’da tamamladım. Yüksek öğrenimimi, aynı zamanda baba mesleği olan Restaurant işletmeciliği ile birlikte sürdürdüm. Evli ve iki çocuk babasıyım. 28 yılı aşkın bir süredir babadan devraldığımız mesleğin verdiği zorluklar ve edindiğim tecrübeler, kesinlikle farklı sektörler de bir arayış içine girme düşüncesinin oluşmasına sebep oldu. Tanıdıkların da destekleri ile şu an hala faaliyetlerine devam eden bir ambalaj dükkanı açmaya karar verdim. Böylelikle o günlerden bugünlere ulaşan Angun Ambalaj'ın farkında olmadan temellerini atmış bulundum. İçimdeki heyecan ve çalışma azmi kısa zamanda güzel işlerin çıkmasına ve büyüyerek gelişmesine sebep oldu.

HAYALLERİMİZ DE DEĞİŞTİ

Hayallerimizde değişti tabi ki, kısıtlı bütçelerle bir araç satın alarak daha fazla müşteriye ulaşmak ve daha fazla ürün satabilmek için koyulduk yollara. En büyük hayallerimden biri ,Bursa’ ya gelip mal satabilmekti. Her sabah saat 05:00’da yola çıkıp ,aracı olduğunca ürün ile doldurup günlerce tek bir satış yapamadan geri döndüğüm zamanlar çok oldu. Bir süre sonra bir şeylerin yanlış gittiği düşüncesi haiz olmaya başladı. Tekrar sil baştan stratejilerimi belirledim  ve en başından başlama kararı aldım. (Burası benim hayatımın dönüm noktalarından birisidir.) Ürün taşımanın maliyetini ortadan kaldırıp Bursa’ya gelme düşüncesini hayata geçirdim. Ürün alımı yaptığım tedarikçilerimi değiştirerek ,rekabet gücümün oluşmasına ve cirosal anlamda bir anda 4-5 katı büyüklükte  bir iş hacmi oluştuğunu gözlemledim…

ANGUN AMBALAJ BÜNYESİNE ÖNEMLİ OYUNCULARI DAHİL ETTİK

3 yıllık bir emekleme sürecinin ardından ,firmamızı duyan ve inanan tedarikçiler ile yollarımız kesişmeye başladı. Sektörünün öncü firmaları Hayat Kimya -Kağıt Grubu , YTS Ambalaj, Limera Plastik ,Sinanlı Alüminyum gibi değerli firmalar ile büyük Angun Ambalaj’ın omurgasını hep beraber oluşturduk. Yaklaşık 10.000 kalemlik geniş bir ürün yelpazesi ile yeni ufuklar oluşturmaya devam ediyoruz. Son olarak ,bu sürece Doğadan çay grubu ile ciddi bir yatırım bedeli karşılığında, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

PANDEMİ SÜRECİNİ İYİ YÖNETTİK..

Dünya ve ülkemizi etkisi altına alan Pandemi sürecinde de , kendi öz kaynaklarımız  ve aldığımız ek tedbirler sayesinde süreci gayet iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Özellikle mart, nisan ,mayıs ,haziran aylarında yaşanan kısıtlamalar ve ekonomik daralmalar olsa da, devletimizin sağladığı ek desteklere ihtiyaç duymadan gerek personelimiz , gerekse  tüm müşterilerimizin yanında olmaya çalıştık.2020 yılı başında koyduğumuz hedeflerimizi de bu 4 aylık kaybı yaşamış olsak da inşallah gerçekleştirmiş olacağız.

DAĞITIM AĞIMIZ HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR

    Angun Ambalaj’ın her ne kadar çıkış noktası Mustafakemalpaşa olsa da baktığınız zaman toplamda  7 il  ve 66 ilçede faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. İnşallah yeni yapılanma süreci ile birlikte ben bu dağıtım ağının artarak gelişeceğine yürekten inanıyorum.

KURUMSALLAŞMA DEĞER KATTI..

  •     Kısa zamanda Yıldırım  Bey gerçekten çok güzel bir ivme yakalamışsınız . Bursa'ya gelişinizden itibaren güzel rakamlara ulaşmışsınız . Peki bundan sonra hedefleriniz neler Angun Ambalaj olarak?  E- Ticaret sanırım sizin yeni hedefiniz?

  --- Bundan sonraki hedeflerimiz arasında , öncelikle kurumsallık anlamında attığımız adımlara hız kesmeden devam etmek olacaktır. Bizi rakiplerimizden ayırt edecek farkındalık oluşturacak önemli projelere imza atmaya devam edeceğiz. Şirketin vizyonları arasında yer alan inovasyona son derece önem veriyor, kurumsallığın gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmaları titizlikle takip ediyoruz.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

2021’DE E-TİCARETE

Bildiğiniz üzere , dijital pazarlama yöntemleri günümüzün önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bilgi ve sisteme bağlı  ilerleyen bu çalışmaları işletme olarak çok önemsiyoruz.1 yılı aşkın bir süredir ,tüm alt yapı çalışmaları da işletmemizin IT departmanı tarafından yönetilen ve 2021 yılı başında hayata geçireceğimiz www.angunstore.com  E-Ticaret sitemiz ile bir başarı öyküsü daha oluşturmak başta benim ve çalışan tüm personelimizin ortak hedefleri arasında yer almaktadır.

Son olarak;

Cümlelerime son vermeden önce, öncelikle bugünlere ulaşmamızda katkısı olan ve bize inanan ticari iş ortaklarımıza, görev ve sorumluluklarının her zaman bilincinde olan çalışma arkadaşlarıma ve tüm saygıdeğer hemşerilerime teşekkür ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.