Bakan Müezzinoğlu, yeni yapılan İznik Devlet Hastanesi önünde çiçeklerle karşılandı. Müezzinoğlu, elindeki buketi, hastane bahçesinde oturan üç kadına verdi. Eşiyle hasta sırası bekleyen İbrahim Şen adlı vatandaşın yanına giden Müezzinoğlu, Şen`in cebindeki sigara paketini alarak bir daha içmeyeceğine dair imza aldı.
Kızılay`ın eski hükümet konağı önünde bulunan kan merkezi aracını ziyaret eden Müezzinoğlu, burada kan veren vatandaşlara geçmiş olsun diyerek kan vermenin ve organ bağışı yapmanın önemine dikkat çekti. Müezzinoğlu daha sonra kan veren vatandaşlara çiçek verdi. Ayasofya Camii`nde namaz kılan Müezzinoğlu, Belediye Çay Bahçesi`nde nokta miting yaptı.
Burada vatandaşlara seslenen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "eski Türkiye ve yeni Türkiye`yi" anlattı. Müezzinoğlu, "Cumhuriyet kurulduğundan bugüne milletin iradesi ile yola çıkan rahmetli Adnan Menderes ve onun yol arkadaşları, bu milletin geleceğini hazmedemeyenlerce idam sehpalarında sallandırıldı. İdam edilen aslında onlar değildi. Milletin umutları ve geleceğiydi. Fakat bu millet asla vazgeçmedi. Fırsat buldukça hayallerinin, hedeflerinin, büyümenin, gelişmenin ve muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürümenin peşinde hep koştu. Zaman zaman üzerlerinden tanklar geçti. Ancak susarak hep sabretti. Fırsatını bulduğu an yine dimdik ayağa kalktı" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletin muasır medeniyet seviyesine çıkmasından korktular. Hastanelerde rehin kalıyordular hiç önemli değil, ilaç bulamıyormuş hiç önemli değil, sınıflarda 50-60 kişi okuyormuş hiç önemli değil, yol yokmuş, uçak yokmuş, hızlı tren yokmuş, hiç önemli değil. Çünkü onlar, bu ülkede `Atam izindeyiz` deyip yan gelip yattılar. Milletin ensesinde boza pişirdiler. 14 Ağustos 2001`de Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’yi kurduğunda şu sözü söyledi. `Milletin partisidir. Millet ne isterse o olacak. Türkiye`de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak` dedi. 12,5 yıldır milletle yürüyen AK Parti`ye birileri tuzak kurdu, birileri dedi kodu yaptı, birileri iftira attı, birileri kuyu kazdı ama milletle birlikte yürüyen AK Parti, `muhtar bile olamaz` denilen Recep Tayyip Erdoğan`a sımsıkı sarıldı" dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, konuşmasının ardından İznik Devlet Hastanesi`ne geçti. Başhekim Aybars Alamdaroğlu ve hastane yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu doktor önlüğü giydi. Hastaneyi gezerek hasta ziyaretlerinde bulunan Müezzinoğlu, daha sonra Yenişehir`e hareket etti.