Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı

Fatma ASLAN KUNDAKCI
Günümüzün en büyük problemlerinden biri bağımlılık… Bir kere denemekle bile bağımlılığa sebep olabilen pek çok madde üstelik çok düşük fiyatlarla satılıyor. Emniyet güçlerimiz yoğun mesai ile mücadele etmesine rağmen maalesef zehir tacirleri bitmek bilmiyor, gencecik fidanlarımız da bu hainlerin tuzağına düşmeye devam ediyor. Belediyecilik hizmetlerini yol asfalttan ibaret görmeyip, özellikle gençleri bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kültür sanat ve spor etkinliklerine büyük önem veren Nilüfer Belediyesi, bağımlılığın pençesinde kıvrananlara ise bünyesinde oluşturduğu Bağımlılıkla Mücadele Birimi ile destek oluyor.

ÖNEMLİ OLAN HİÇ DENEMEMEK
Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Bağımlılıkla Mücadele Birimi’nin mücadelesinin en önemli ayağını ise eğitimler oluşturuyor. ‘Önemli olan hiç denememek’ düsturuyla kurum içi ve dışında bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenleyen Nilüfer Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Birimi ekipleri, alkol ve madde bağımlıları ile ailelerine danışmanlık hizmeti de veriyor. Bağımlı ve ailesiyle yapılan görüşmelerin ardından AMATEM ve ÇEMATEM gibi mücadelede uzman birimlere yönlendirme yapılıyor.
 

ÖĞRETMEN BİLİRSE ÖĞRENCİSİNİ KORUR
Birimin işbirliğine gittiği meslek gruplarından biri de gençlerle belki de ailelerinden daha fazla vakit geçiren öğretmenler… Bağımlılıkla Mücadele Birimi, öğretmenlerin 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda yaptıkları değerlendirme seminerlerine konuk oluyor. İlçede bulunan 16 devlet okulunda görev yapan 850 öğretmene ulaşan birim çalışanları, eğitim camiasının bu konuda var olan farkındalığını artırmak için bilgilendirme toplantıları düzenledi. 

YARDIMA İHTİYACINIZ VARSA
Eğer ailenizde ya da çevrenizde madde bağımlısı varsa ya da kendiniz bu zararlı alışkanlıkların ağına düşürüldüyseniz, korkmayın, yalnız değilsiniz. 444 16 03 numaralı telefonu arayarak Nilüfer Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Birimi’nden destek isteyebilirsiniz.