Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı organizasyonu ve İznik TSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası, Esnaf Kredi ve Kefelet Kooperatifi ve İznik Belediyesi´nin maddi destekleri ile Tiyatro Balans grubunun sahne aldığı "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro gösterisi öğrenciler ile buluştu.

Zengin yada fakir gözetmeksizin her kesimi ilgilendiren bağımlık konusunda özellikle aile büyüklerinin ilgisizliği ana teması ile bağımlılık sonrası kişi hayatının nasıl paramparça olduğunu örnekleri ile gösteren tiyatro oyunu katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü.

Böylesi önemli bir konuda ilçe olarak tek yürek haline gelebilmenin önemini vurgulayan Kaymakam Pehlivan, " Emniyet müdürlüğümüz bağımlılık konusunda zaten yoğun bir mücadele veriyor. Bizde ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile bir araya gelerek verilen mücadeleye destek olmayı düşündük. Bağımlılıkla mücadelenin en önemli yönünün hiç başlamamak olduğunu anlatmak zorundayız. Başladıktan sonra verilen mücadele yetersiz kalabiliyor. Bıraktırmaya yönelik kampanyalar, sağlık tedbirleri olayın diğer bir boyutu.

 

Bu tip kampanyalarda hiç başlamamak verilebilecek en önemli mesaj.Sanat vasıtası ile verilen mesajların kalıcı olduğu bildiğimiz için böyle bir tiyatro oyununun sergilenmesini uygun gördük." diye konuştu.

İznik Kılıçaslan Ortaokulu salonunda sahnelenen "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro gösterisi gün boyunca 4 seans halinde yaklaşık 1000 öğrenciye ulaştı.