Polislerin havaya ateş açarak önlediği olaylarla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.  Olay, bir parkın içindeki şehitlik anıtı önünde meydana geldi. İddiaya göre bir grup madde bağımlısının çevreye rahatsızlık verdiğini öğrenen Asayiş Büro Amirliğinden 2 polis, olay yerine gitti. Polis kalabalık gruba kimlik sorunca ortam gerildi. Kalabalık grup polislere saldırırken, görgü tanıkları madde bağımlısı gençlerin 5-6 kişi olduklarını iddia etti. Tekme ve yumruklarla saldıran gençlerin polisin düşen tabancasını da uzaklaştırarak saldırmaya devam ettikleri iddia edildi.

Madde bağımlısı gençler olay yerine sevk edilen takviye güvenlik güçlerine de saldırınca polis olayları havaya ateş açarak ve biber gazı kullanarak durdurabildi. Polise saldıran madde bağımlılarının bir kısmı kaçarken, 3 kişi ise gözaltına alındı.

POLİS MEMURU YERDE AMBULANS BEKLEDİ

Saldırı sırasında boğazı sıkılan polis memuru Fatih O., nefes almakta zorlanınca ambulans çağrıldı. Orhangazi’deki 112 ambulansı başka bir hasta sevkinde olduğu için özel bir tıp merkezinden ambulans istendi. Yaklaşık 15 dakika yerde ambulans bekleyen polis memuruyla arkadaşları ilgilendi.

5 POLİS RAPOR ALDI

Saldırı sebebi ile yaralanan polisler, Orhangazi Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi. Olayda polis memurları F.O. (32), H. G.(37), S.A.(33), V.D.(35), Ş.E. (43) yaralanırken, biber gazından etkilenen polislerin olduğu da dikkat çekti. Gözaltına alınan B.A. (19), C.N. (17), İ.A. (25) ise sağlık kontrolünden sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.