Her zaman bacak bacak üstüne atarak mı oturursun? Bazı araştırmalar bacak bacak üstüne atarak oturmanın sizin için pek sağlıklı olmadığını gösteriyor.

Uzun süre bacak bacak üstüne atarak oturmanın sizin için pek iyi olmadığı ortaya çıktı. Bir bacağınızı diğerinin üzerine atıp bir süre bu şekilde oturduğunuzda, dizinizin arkasındaki belirli bir sinire baskı uyguladığınız için ayağınız veya bacağınız uyuşabilir.

BACAK BACAK ÜSTÜNE ATMANIN ZARARLARI NELER?

Bacak bacak üstüne atmanın kan basıncında geçici bir artışa neden olabileceği de söylenir. Bunun nedeni, çapraz bacakların kanı kalbinize doğru itmesidir. Bu kulağa pek sağlıklı gelmiyor, değil mi? Kan akışını engelliyorsunuz, bu nedenle kan pıhtılaşması riski yüksek olan kişilere bacak bacak üstüne atmamaları tavsiye ediliyor.

1-009.jpg

VARİSLİ DAMARLAR

Sadece bu değil, bacak bacak üstüne atmak da varisli damarlara yol açabilir. Bacaklarınıza uyguladığınız baskı nedeniyle damarın yumuşak yapısı gerilir. Bu, korkunç varisli damarlara neden olabilir. Bir veya iki dakika bacak bacak üstüne atarak oturursanız varisli damar olmaktan korkmanıza gerek yoktur, ancak düzenli olarak bir seferde 10 ila 15 dakikadan fazla bacak bacak üstüne atarsanız, risk önemli ölçüde artar

Arama kurtarma ekibinden sporculara afet eğitimi Arama kurtarma ekibinden sporculara afet eğitimi

KALÇA VE SIRT

Bacak bacak üstüne atarak oturmak da duruşunuz için pek iyi değildir ve kalçalarınızda ve sırtınızda ciddi ağrılara neden olabilir. Her 30 dakikada bir yaptığınız işten kalkmak ve biraz yürüyüş yapmak önemlidir.

Erkekler için, bağdaş kurup pozisyonu ideal değildir çünkü mahrem yerleri sıkışabilir ve bu, bazı bebek yapma ürünlerinin üretimi için pek faydalı değildir. Oturmanın en iyi yolu sırtınızı dik tutmak, ayaklarınızı yere düz basmak ve omuzlarınızı geride tutmaktır.