Yeni bir ilişkinin mutluluğu ve heyecanı her şeyin üstesinden gelebilir. Yine de hiçbir şey sonsuza kadar yeni kalmaz. Çiftler birbirlerini daha iyi tanıdıkça işler değişir. Bazı insanlar rahat ve yakın bir ilişki kurarlar. Diğer çiftler birbirinden uzaklaşabilir. İlişkinin doğru şekilde bitirilebilmesi için ayrılık konuşması oldukça önemlidir. 

İnsanların ayrılmasının birçok farklı nedeni vardır. İlgi alanlarınızın, fikirlerinizin, değerlerinizin ve duygularınızın düşündüğünüz kadar eşleşmediğini görebilirsiniz.

Belki de birlikte olmaktan hoşlanmıyorsunuzdur. Belki ardı arkası kesilmeyen tartışmalardan yoruldunuz, aynı döngü içinde artık bir şeylerin doğru ilerlemediğine karar verdiniz. Başka birine karşı hisler geliştirmiş olabilirsiniz. Ya da belki şu anda ciddi bir ilişkiye sahip olmakla ilgilenmediğinizi keşfettiniz.

Ayrılık konuşması yapmanın vakti geldiyse bu konuda karışık hisleriniz olabilir. Sonuçta bir amaç için bir araya geldiniz. Bu yüzden şunu merak etmek normaldir: "İşler düzelecek mi?" "Bir şans daha vermeli miyim?" "Bu kararımdan pişman olacak mıyım?" Ayrılmak kolay bir karar değil. Bunu düşünmek için zaman ayırmanız gerekebilir.

Kararınızdan emin olsanız bile ayrılmak, garip veya zor bir konuşma yapmak demektir. Ayrıldığınız kişi incinmiş, hayal kırıklığına uğramış, üzgün, reddedilmiş veya kalbi kırılmış hissedebilir. İlişkiyi bitiren siz olduğunuzda, muhtemelen bunu saygılı ve duyarlı bir şekilde yapmak istersiniz. 

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

AYRILIRKEN YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER

AYRILIRKEN YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER Her durum farklıdır. Ayrılmak için ve en iyi ayrılık konuşması için herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur ancak bu ayrılık konuşmasını yapmaya başladığınızda aklınızda tutabileceğiniz bazı genel "yapılması ve yapılmaması gerekenler" size oldukça yardımcı olabilir.

İşte ayrılırken yapılması ve yapılmaması gerekenler ve ayrılık konuşması örneği... 

AYRILIRKEN BUNLARI YAPIN

AYRILIRKEN BUNLARI YAPIN 

Ne istediğinizi ve neden istediğinizi düşünün. Duygularınızı ve kararınızın nedenlerini düşünmek için zaman ayırın. Kendine dürüst ol. Kararınız diğer kişiyi incitmiş olsa bile, sizin için doğru olanı yapmanızda bir sakınca yoktur. Bunu hassas bir şekilde yapmanız yeterlidir.

Ne söyleyeceğinizi ve diğer kişinin nasıl tepki vereceğini düşünün Diğer kişinin bakış açısını ve duygularını düşünmek, duyarlı olmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca hazırlanmanıza yardımcı olur. Ayrıldığınız kişinin ağlayabileceğini düşünüyor musunuz? Böyle bir tepkiyle nasıl başa çıkacaksınız?

İyi niyetli olun. Diğer kişinin sizin için önemli olduğunu bilmesini sağlayın. Diğer kişiye göstermek istediğiniz nitelikleri düşünün – dürüstlük, nezaket, duyarlılık, saygı ve şefkat gibi.

Dürüst olun - ama acımasız değil. Diğer kişiye ilk başta sizi çeken şeyleri ve onun hakkında neleri sevdiğinizi söyleyin. Sonra neden devam etmek istediğini söyle. "Dürüstlük", "sert" anlamına gelmez. Neyin işe yaramadığını açıklamanın bir yolu olarak diğer kişinin niteliklerini ayırmayın. Dürüst olmaya devam ederken kibar ve nazik olmanın yollarını düşünün.

Mutlaka şahsen konuşun. Birbirinizle çok şey paylaştınız. Şahsen ayrılarak buna saygı gösterin (ve iyi niteliklerinizi gösterin). Uzakta yaşıyorsanız, görüntülü sohbet etmeyi veya en azından bir telefon görüşmesi yapmayı deneyin. Mesajlaşma veya Facebook yoluyla ayrılmak kolay görünebilir. Ama en yakın arkadaşın ya da sevgilin bunu sana yapsaydı nasıl hissedeceğini düşün - ve arkadaşlarının o kişinin karakteri hakkında ne diyeceğini!

AYRILIRKEN BUNLARI YAPMAYIN

AYRILIRKEN BUNLARI YAPMAYIN 

Diğer kişiden veya yapmanız gereken konuşmadan kaçınmayın. İşleri dışarı sürüklemek, uzun vadede sizin ve sevgiliniz/eşiniz için daha da zorlaştırır . Ayrıca, insanlar bir şeyleri ertelediğinde, bilgi yine de dışarı sızabilir. Ayrıldığınız kişinin sizden duymadan önce başkasından duymasını asla istemezsiniz.

Üzerinde düşünmeden zor bir konuşmaya acele etmeyin. Pişman olacağın şeyler söyleyebilirsin.

Saygısızlık etmeyin. Eski sevgilin (ya da yakında olacak olan) hakkında saygıyla konuşun. Dedikodu yapmamaya veya onu kötülememeye dikkat edin. Nasıl hissedeceğini düşünün. Artık birlikte olmadığınızda eski sevgilinizin sizin hakkınızda sadece olumlu şeyler söylemesini istersiniz. Ayrıca, asla bilemezsiniz - eski sevgiliniz bir arkadaşa dönüşebilir veya bir gün bir romantizmi yeniden alevlendirebilirsiniz.

AYRILIK KONUŞMASI NASIL YAPILMALI

AYRILIK KONUŞMASI NASIL YAPILMALI? 

Ayrılma kararını verdin. Şimdi konuşmak için iyi bir zaman ve sohbeti saygılı, adil, açık ve nazik bir şekilde yapmanın bir yolunu bulmanız gerekiyor. Ayrılıklar, sadece ne söyleyeceğinizi planlamaktan daha fazlasıdır. Ayrıca nasıl söyleyeceğinizi de düşünmek istersiniz.

İşte söyleyebileceğiniz bazı ayrılık konuşması örnekleri. Bu fikirleri kullanın ve durumunuza ve tarzınıza uyacak şekilde değiştirin:

AYRILIK KONUŞMASI ÖRNEĞİ

AYRILIK KONUŞMASI ÖRNEĞİ 

1- Önemli bir şey hakkında konuşmak istediğinizi söyleyin.

  • Tartışma ve kavga sonrası değil, sakin ve ayrı bir zamanda ayrılık konuşması yapmanız daha doğru olacaktır. 

2- Eşiniz hakkında sevdiğiniz veya değer verdiğiniz bir şeyden bahsederek başlayın.

  • Örneğin: "Uzun zamandır yakınız ve sen benim için önemlisin."
  • Veya: "Senden gerçekten hoşlanıyorum ve birbirimizi tanıdığımıza sevindim."

3- Neyin işe yaramadığını söyleyin (ayrılma nedeniniz).

  • Örneğin: "Ama şu anda ciddi bir erkek arkadaşım olmaya hazır değilim."
  • Veya: "Ama beni aldattın ve bunu kabul edemem."
  • Veya: "Ama eğlenmekten çok tartışıyoruz."
  • Veya: "Ama artık doğru gelmiyor."
  • Veya: "Ama başka biri var."

4- Ayrılmak istediğinizi söyleyin.

  • Örneğin: "Yani, ayrılmak istiyorum."
  • Veya: "Ayrılığın ikimiz için de daha iyi olacağını düşünüyorum"
  • Veya: "Bu ilişkiyi bitirmek istiyorum"

5- İnsan olarak değerli hissettirin

  • Örneğin: "Sana zarar vermek istemiyorum."
  • Veya: "İşlerin olmasını istediğiniz gibi değilse özür dilerim."
  • Veya: "Bu seni incittiyse özür dilerim."
  • Veya: "Bunu duymanın zor olduğunu biliyorum."

6- Nazik veya olumlu bir şey söyle.

  • Örneğin: "İyi olacağını biliyorum."
  • Veya: "Birbirimizi her zaman önemseyeceğimizi biliyorum."
  • Veya: "Yaşadığımız güzel zamanları her zaman hatırlayacağım."
  • Veya: "Seni tanıdığıma her zaman memnun olacağım."
  • Veya: "Seninle çıkma şansına sahip olmaktan mutlu olacak başka bir kız/erkek olduğunu biliyorum."

7- Diğer kişinin ne söylemek istediğini dinleyin. Sabırlı olun ve karşınızdaki kişi söylediklerinize üzülür veya mutsuz davranırsa şaşırmayın.

8- Kendini değersiz hissetmesini önleyin. Ayrılık sonrası nasıl olduğunu umursadığınızı gösteren sade bir mesaj veya kısa bir sohbet için onunla bir kerelik bir iletişime geçin.