Çok sayıda konuğunda katlığı kongrede Başkan Durmuş Aydın,“Derneğimiz kurulduğu günden bu yana aktif olarak faaliyet gösteren, hem İnegöl’e hem de üyelerine hizmet eden bir dernektir. Bu vesile ile derneğimizin kurucularına teşekkür ediyorum. Derneğimizin kuruluşunda görev alarak hizmet vermiş ancak Hakk’a yürümüş üyelerimizi de rahmetle anıyorum. Bizim derneğimizde bir devamlılık vardır. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına programlar ve çeşitli faaliyetler düzenlendi. Tüm yönetimlerimiz birbirinden güzel etkinlikler düzenlediler. 2010 yılında dernek başkanı ben oldum. Göreve gelmemizin ardından binamızı yapmak için kampanya başlattık. Geçmiş zamanda arsamızı da almıştık. Kendi binası olan bir dernek olmayı sizlere vaat etmiştik. Geçen zamanda dernek yerimizi temin ettik. Yakın zamanda dernek binamızı yapacağız. Dernek faaliyetlerimizi yapabileceğimiz 2 katlı bir binamız olacak. Şavşat Evi konseptinde bir dernek binası yapacağız. Şavşat’ta bulunan geleneksel evlerin aynısını dernek binası olarak tasarladık ve yakında yapımına başlanacak. Bu vesile ile kongremize katılan konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyor, kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Belediye Başkanı Alper Taban ise kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “İnegöl çok özel bir bölge, bu birlik ve beraberliği görünce çok mutlu oluyorum. En çok ihtiyacımız olan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu düşünüyorum. Biz bir ve beraber olursak ülkemiz kalkınacak ve daha doğru hedeflere varacak. Burada da demokrasinin gereği tüm siyasi parti temsilcilerimiz bir arada bulunuyoruz. Buna ne kadar şükretsek azdır. Bu bir güzelliktir. Bu güzelliği şehrimizde ve ülkemizde yaşıyoruz. Bugün dernek kongremiz için bir araya geldik. Mevcut yönetim çok ciddi çalışmalara imza attılar. Ben de dernek yeri için yapılan çalışmaları biliyorum. Gelenekleri yaşatmak için Şavşat Evi’ni yapmaya karar verdiler. Ben bu kararı çok doğru buluyorum. İnegöl’de ki tüm hemşerilerimiz buna sahip çıkacaktır. İnşallah orada çok güzel başlangıçlar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM

Durmuş Aydın başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde ise şu isimler yer aldı; Oktay Yaran, Murat Aydın, Mehmet Zengin, Ayhan Işık, Sebahattin Temiz, İbrahim Ural, Adnan Güner, Ahmet Bilen, Metin Demir, Erdal Bilen, Bülent Yıldız, Bayram Öztürk, Naci Aydın, Mustafa Zengin, Nasip Yüksel, Murat Ufuk Yalduz.