Burada yolda karşılaştığı Mustafa Kanar isimli vatandaş tarafından yönlendirilerek birçok bisikletçinin konakladığı LYMBA’ya gelen Pak, tesise hayran kaldı. LYMBA hakkındaki izlenimlerini ve Türk Bayraklı bisikletiyle yola koyulma hikâyesini anlatan Recai Pak, Türklerin misafirperverliğinin böyle bir projeye döndürülmesinin kendisini gururlandırdığını belirtti. Pak, Lüleburgaz Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’ni ilk gördüğünde çok şaşırdığını söyleyerek, tesisleri ilk duyduğunda küçük bir bisiklet garajı zannettiğini belirtti. Bu nedenle tesise gelip, tesisteki bisikletli gençlere motivasyon vermek istediğini zanneden Pak, “Lüleburgaz’ın bu tesisinin ideolojisi bile çok şahane bir şey. Beni yolda Mustafa isimli kişi buldu. Mustafa Kanar geldi. Bana ‘Bizim burada bisiklet kulübümüz var’ dedi. Ben de burasının küçük bir garaj olduğunu sandım. Gençlere motivasyon vermek buraya gelmek istedim” dedi.

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu

DÜNYADA GÖRMEDİĞİM SİSTEM

Almanya’da inşaat şirketi sahibi olan Pak, işi gereği dünyanın pek çok noktasını gezdiğini ekleyerek, “Buraya geldiğimde şaşırdım. Dünyada görmediğim bir sistem. Herkese ücretsiz yatak, duş, tuvalet, mutfak, çamaşır yıkama hizmeti sunuluyor. Burada ücretsiz bisiklet kiralama bisiklet öğrenme yolu var. Bir Türk’ün binlerce sene misafirperverliğinin böyle bir projeye döndürülmesi beni çok mutlu etti. Böyle bir yeri gördüğüm için çok duygulandım. Buranın yönetimine, önceki ve şimdiki belediye başkanına, sizin gibi hizmet veren kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bisikletiyle dünya turuna çıkma düşüncesinin daha önceden olmadığını kaydeden Pak, “Dünyayı gezme fikri hiç yoktu. Çocukluğumdan beri bisikletle gezmeyi severim. Bisikleti tamir etmeyi 6 yaşında öğrendim. Normal bisiklet yolculuğu yapıyorum. Para kazandığımda kendime hep bisiklet aldım. Bisiklet sürmek kadar mutlu eden bir şey yok” diye konuştu.

AVRUPALILARA TARİHİMİZİ ÖĞRETİYORUM

Lüleburgaz’da 1 gün konaklayıp Türkiye turu yapacağını söyleyen Pak, “Benim hedefim şimdi Türkiye turu yapıp, Türkiye’yi ve Türk insanını Avrupa’ya doğru tanıtmak. Halkımıza azıcık moral verebilsem ne mutlu bana. Avrupalıların bizi tanıdıkları resim yanlış. Bütün Türkiye'yi gezdikten sonra gerçekleştireceğim hedef Türki Cumhuriyetler. Avrupalılara hem tarihimizi öğretiyorum hem de insanlarımızı tanıtıyorum. Biz orada binlerce kişiyi tanıdığımız için bizi dinleyenler var. Onlara karşı bizim Alman dostlarımıza Türkiye’nin nasıl bir yer olduğunu göstermek istiyorum” dedi. (İHA)