Gökhan GÜNDOĞDU/Özkan YILDIRIM

8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında Antalya'da yapılan 15 ülke ve 1600 sporcunun katıldığı 6. Uluslararası Türkiye Açık Kickboks Avrupa Kupası’na katılan Kesgin Gençlik ve  Spor Kulübü  büyük bir başarı göstererek Bursa’ya tam 10 madalya ile döndü.

Bursa’nın gözde kulüplerinden Kesgin Gençlik ve Spor Kulübü bu senede Bursa’yı gururlandırdı. Antrenörleri Milli Takım Antrenörü ve Hakemi Ekrem Kesgin eşliğinde turnuvaya katılan on bir sporcu, şehirlerine 1 altın 2 gümüş 7 bronz olmak üzere tam 10 madalya ile muhteşem bir dönüş yaptı.

SILA ONUR AVRUPA ŞAMPİYONU 

•          Kesgin Spor Kulübü’nün başarılı ve gözde öğrencilerinden Sıla Onur; 6.Uluslararası Türkiye Açık Kickboks Avrupa Kupası genç bayanlar 65 kg kicklight branşında birbirinden zorlu maçları kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa kupası ve altın madalya almaya hak kazanan başarılı genç sporcu, şampiyonluğu neticesinde sıkletindeki diğer sporcuların önüne geçerek, Milli Takım için ilk adımlarını atmış bulunmakta.

KÜBRANUR YILMAZ VE NİSANUR BÜKÜLMEZ AVRUPA İKİNCİSİ

•          Genç Bayanlar 60 kg Kick Light branşında Kübra Nur YILMAZ

•          Genç Bayanlar 65 kg Point Fighting branşında Nisa BÜKÜLMEZ zorlu maçlar kazanarak adlarını finale yazdırmayı başararak Avrupa 2. si olarak Milli Takımın kapısını aralamış oldular…

Bir diğer yanda Kesgin Gençlik ve Spor Kulübü’nün genç ve başarılı sporcularından;

•          Genç Erkekler 57 kg Kick Light branşında Burak Çetin Avrupa 3.sü

•          Büyük Erkekler 63 Kg KickLight ve Light Contact branşlarında Yusuf Ziya Büküm iki ayrı branşta  Avrupa 3.sü

•          Genç Erkekler 69 kg Point Fighting branşında Barış Akyol Avrupa 3.sü

•          Büyük Bayanlar +70 kg Point Fighting branşında Sevdanur Terzi Avrupa 3.sü

Bursaspor Teknik Direktörü Ümit Şengül: “Hedefimiz 39-40 puan" Bursaspor Teknik Direktörü Ümit Şengül: “Hedefimiz 39-40 puan"

•          Büyük Bayanlar +70 kg Kick Light branşında İrem Güneş Avrupa 3.sü

•          Genç Bayanlar 50 kg Point Fighting branşında Melda İmrekoğlu Avrupa 3.sü olarak, Milli Takımın kapısını aralamış oldular.

Şampiyona sonrası sporcularla beraber fotoğraf karesinde yer alan  Federasyon Başkanı Sayın Salim KAYICI şampiyon sporcu Sıla Onur’u ve diğer madalya kazanan sporcuları, ayrıca Milli Takım Antrenörü Ekrem KESGİN‘i tebrik ederek başarıların devamını diledi.

Ayrıca Marmara Bölge Başkanı Sayın Hasan AKTOKA Milli Takım Antrenörü Ekrem KESGİN’in yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Sayın Kesgin’i ve sporcularını tebrik ederek başarılar diledi.

Milli Takım Antrenörü Ekrem KESGİN bu organizasyonun düzenlenmesinde başta emeği olan Federasyon Başkanı Sayın Salim KAYICI ve Federasyon Genel Sekreteri Harun DEMİR olmak üzere tüm federasyon yetkililerine, uluslararası arenada görev yapan tüm antrenör ve hakem komiteye teşekkür etti.

Sözlerine devam eden Kesgin; “Bizim için başarı bir yolculuktur, varış noktası değil” diyerek  Temmuz ayında yapılacak olan yılın son puan toplama şampiyonasına hazırlıkların daha sıkı süreceğini dile getirdi. Başarının yanı sıra şunları söyleyen Kesgin; “Biz başarıyı önemsiyoruz; lakin bunun yanı sıra sporcularımızı spor ahlakıyla alakalandırıyoruz. Manevi değerlerini bilen; vatanına,bayrağına saygılı, devleti ve milleti için hizmetkâr olan karakterli bireyler yetiştiriyoruz Elhamdülillah. Çünkü biz biliyoruz ki “Şampiyonluk sporcuyu şöhret Karakter ise efsane yapar.” Bunun içindir ki yarışmada ter döken,dereceye giren veya giremeyen tüm sporcularımı tebrik ediyor; başarılar diliyorum.”

Başarı ve karakter ilkesini benimseyen genç sporcular; kulüpleri ve şehirleri adına daha nice başarılara imza atma yolunda antrenörleri Milli Takım Antrenörü Ekrem Kesgin önderliğinde çalışmalarıyla güzel şehrimiz Bursa’ya nice başarılı sporcular yetiştireceğinden dolayı antrenörümüze ve sporcularına  başarılar diliyoruz.