Özkan YILDIRIM

Mustafakemalpaşa Atariye Mahallesi'nin çiçeği burnunda muhtarı, değerli ağabeyimiz, kişiliği ve insanlığıyla bizleri kısa zamanda etkileyen Sayın Avni Yazıcıoğlu ile geçmiş bir buçuk yılda yapılan çalışmalar başta olmak üzere daha birçok konuyu masaya yatırdığımız keyifli olduğu kadar bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

• Avni Muhtarım, özellikle bizleri Mustafakemalpaşa'da muhtarlığınızda konuk ettiğiniz için teşekkür etmek isterim sizi bir tanıyalım isterseniz, sonrasında muhtar olma sürecinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim?

ÜÇÜNCÜSÜNDE BAŞARDIM

----Tabii ben Avni Yazıcıoğlu, Mustafakemalpaşa'ya kadar gelip bizlerle röportaj yaptığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1957 Mustafakemalpaşa doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. 25 yıl madeni yağ ticareti yaptım,  eski esnaflardanım, sonra Mustafakemalpaşa'da dolmuşçuluk, şoförlük yaptım. Muhtarlık sürecine gelecek olursam 2009 ve 2014 seçimlerinde de yine Atariye Mahallesi'nde muhtar adayı oldum. O seçimleri az farkla kaybettim sonrasında 2019 31 Mart seçimlerinde tekrar aday oldum geçen sene yapılan seçimde mahallemizde 10 tane muhtar adayı vardı. On aday içerisinden seçilerek rahat bir muhtar oldum, bu manada beni destekleyen yanımda olan oylarıyla muhtar olmamı sağlayan Atariye Mahallesi sakinlerine buradan teşekkür etmek istiyorum.

• Atariye Mahallesi'nin nüfusu ne kadardır? İnsanların geçim kaynakları nelerdir?  Bu konularla ilgili bizi aydınlatır mısınız?

ATARİYE MAHALLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

----Tabii mahallemizde yeni binalarda hızlı bir şekilde yapılıyor, köylerden gelenler de var bayağı bir göç alıyor mahallemiz ve şu an 3000 nüfusa ulaştık ama her geçen gün artıyor bizim buralarda genelde memur kısmı ikamet ediyor. Onun yanı sıra esnaf kesimi de bayağı fazla, sonrasında da tabii emekli ailelerimizle mevcut eski yerleşimlerimizde çiftçilik yapan ailelerimiz de var.

• Muhtarım çalışmalarınız nasıl gidiyor Atariye Mahallesi'nde?

HİZMETLER GELMEYE BAŞLADI

---- Mustafakemalpaşa'nın en büyük sorunu altyapı giderleri kanalizasyonları, içme sularımız da bir sorun sıkıntı yok şükürler olsun ama dediğim gibi altyapı giderleri kanalizasyonları ile ilgili sıkıntılar mevcut. Tabii bu çalışmaların yapılacağı ile ilgili bilgi aldık en kısa zamanda bu altyapı ile ilgili kazma vurulacak ama tabi bizde ne zaman vurulacağını bilmiyoruz. Alinur başkanımız o zaman söylemişti bilgilendirmişti bizleri onların da elbette kendilerine göre bir programı planı vardır diye düşünüyorum.

MEHMET KANAR VE ALİNUR AKTAŞ BAŞKANLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Çocuk parkları konuları ile ilgili olsun, yeşil alanlarla ilgili olsun eksikliklerimiz var, yeni yapılan yerlerde yeni yerleşimlerde onların da olacağını tahmin ediyoruz, ama nüfusumuz her geçen gün artmasına rağmen çocuk parkları konusunda olsun yeşil alanlar konusunda olsun insanların nefes alacağı sosyal mekanlar konusunda olsun eksikliklerimiz var bu manada Mehmet Kanar başkanımızdan ve Alinur Aktaş başkanımızdan desteklerini bekliyoruz. Her zaman zaten onlar bizim yanımızda oldular bu manada onlara teşekkür ederim. İnsanlar kaliteli yaşamak istiyor, tabii ki bunun mutlaka göz önüne alınması lazım. Zaten bu park alanları olsun yeşil alanlar olsun yavaş yavaş yapılmaya başlandı.

5 KAT OLURSA ÇOK DAHA İYİ OLUR

Bizim eski mahallede Sadi Başkan zamanında eski mahalleye kentsel dönüşüme çevireceklerdi yani “adacık, adacık” olacaktı. Bir adaya 7-8 -10 katlı binalar yapılacaktı, sonra insanlar bitişik nizam istediler bu iptal oldu. İptal olduktan sonra Sadi Başkanın da zamanı dolduğundan bunlar unutuldu, sonrasında Mehmet Kanar başkanımız geldikten sonra bunlar askıya çıkarıldı ve 3 kata düşürüldü, şimdi tabi müteahhitlerin girme durumu da çok zorlaştı. İnsanların kentsel dönüşüme girebilmeleri kendi arsalarına değerlendirilmeleri çoluğunu çocuğunu yerleştirme konusunda mutlaka en azından bunun 4 ya da 5 kat olması lazım 3 kat gerçekten çok yetersiz, vatandaşlarımızdan insanlarımızdan bu yönde gerçekten çok yoğun bir şekilde istekler gelmekte, bunu da ayrıca buradan belirtmek istiyorum bu konu ile ilgili sıkıntısı 3-5 -10 aileden ibaret değil. Çok geniş bir kesimin bu konuyla ilgili sıkıntıları  mevcut.

3 kata kadar düşürülen bu durumun en azından 5 kat olması beklentisi içerisinde olduğumuzu bunun değişmesinin çok iyi olacağı kanısındayım.

• Boş zamanlarımızda neler ile ilgilenirseniz Muhtarım var mı kendinize göre hobileriniz?

----Evet var, Hobi olarak değil de büyükbaş hayvancılığı yapıyoruz Çiftlik gibi bir yerimiz var orada bakıyoruz. Ayrıca çocuklarım da esnaf akşam beşten sonra gidip onlara da yardımcı oluyorum bu şekilde günlerimizi değerlendiriyoruz.

• Muhtarım yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediğiniz neler var burada yaşayan insanlarımıza bir mesajda olabilir?

GÜVENLERİ BANA BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLEDİ

----Söylemiş olduğum gibi 2009 ve 2014 seçimlerini kıl payı kaybettim ama sonrasında 2019 seçimlerinde rahat bir şekilde muhtar oldum mahallemizde. Beni seçen, güvenen oylarıyla muhtar olmamı sağlayan Atariye Mahallesi sakinlerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum bunun yanı sıra hem mahallemizde hem Mustafakemalpaşa'da hem de Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime buradan Mustafakemalpaşa'dan Çırpan Mahallesi'nden sevgilerimi, saygılarımı, selamlarımı göndermek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül