İznik ve köylerinde gerek spor gerekse çiftçinin mahsulünü korumak için avlanan 4 ayrı avcı grubu bulunuyor. Domuz avcıları grubunun sözcüsü Semih Yalın, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın 25 Şubat-15 Ağustos tarihleri arasında koyduğu yasağın ardından av mevsimini başlatıyoruz. Bu spor olarak yapılsa da yaban domuzu çiftçinin düşmanı olarak bilinir.

Başta mısır, ayçiçeği ve bunun gibi çeşitli ürünleri yetiştiren çiftçiler zaman zaman bizi arayarak tarlasındaki mahsule domuz sürülerinin zarar verdiğini söylüyor. Biz hemen grubumuzu toplayıp bölgeye gidiyoruz. Domuzlar silah sesleri üzerine uzun müddet o bölgeye gelmiyor" dedi.

CEZASI 332 LİRA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Merkez Av Komisyonunca 2´den fazla domuz vurmanın yasak olduğunu söyleyen Yalın, "Av mevsiminde avcıların günlük 2 yaban domuzu kota var. Bu sayıdan fazlası domuz başına 332 lira para cezası kesiliyor" diye konuştu.

Avladıkları yaban domuzlarını genelde belli bir kesimin hiç bir ücret ödemeksizin yemek için aldığını anlatan Yalın, "Domuz avına gideceğimiz gün alıcılar bizleri arar ve avlanma alanında hazır bulunur. Vurulan yaban domuzunu alıp giderler. Alınmayan domuzlar ise oradaki yaban hayvanlarına yem olur" dedi.