Turgutlu CHP İlçe teşkilatında atama krizi kavgayla sonuçlandı. Erk Kayabaş´ı görevden alan ilçe yönetimi kendi içerisinde Selahattin Yönak´ı başkanlığa getirdi. Bunun üzerine CHP İl Başkanlığının gönderdiği yazı ile Erk Kayabaş´a tekrar görevi iade ettiği iddia edildi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapmak için yönetim kuruluyla birlikte CHP İlçe binasına gelen Erk Kayabaş açıklamaya başlayacağı sırada CHP Manisa eski milletvekili Hasan Ören araya girerek;"Size gelen atama yazısını görmek istiyoruz, bunu basın mensuplarına dağıtın, hayali atama olur mu?" dedi.

Bunun üzerine Erk Kayabaş da, İl başkanlığı tarafından atama yazısı geldiğini belirterek şöyle konuştu: "İtirazınızı gerekli yerlere yapabilirsiniz." Karşılıklı tartışmalar ve atışmalar devam ederken tansiyonun bir anda yükseldiği toplantıda partililer birbirine girdi. Yumrukların, tekmelerin ve sandalyelerin havada uçuştuğu toplantıda bazı partililer hafif yaralandı. Yaklaşık 10 dakika süren kavga sonrasında partililer ilçe binasını terk etmeye başladı. Sözlü tartışmalar parti önünde de devam ederken burada da gerginlik devam etti. Polis ekiplerinin araya girmesiyle kavga sona erdi.

"BU İŞLERİN SORUMLUSU ÖZGÜR ÖZEL´DİR"

CHP Manisa eski milletvekili Hasan Ören parti binası önünde açıklama yaptı. Partinin 20 bin TL aylık geliri olduğunu belirten Ören, şunları söyledi: "Kime hangi yazıyla teslim edecekler. 30 yıldır bu partide kavga yoktu, şimdi provakatörler işleri bu safhaya getirdi. Bu işlerin sorumlusu Özgür Özel´dir, şimdi gelsin düzeltsin. 28 bin oy alan partinin oyları düşerse buradaki insanlar değil Özgür Özel´in kullandığı insanlar suçludur. Eğer Özgür Özel Manisa´daki ilçe teşkilatlarını birbirine kırdıracak ise vay haline Manisa´nın ve Türkiye´nin."

KAYABAŞ HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Erk Kayabaş da yaptığı açıklamada; "Genel merkezin görevden alabileceği ilçe başkanlığı görevini ilçe yönetimi kendi kararıyla aşağı indirmiştir. Bunun karşılığından tüzüğün gerekli maddeleri neticesinde yapılan haksızlığın sonucunda görev yeniden iade edilmiştir. Yeni yönetimimizle ilgili bize bilgi vermişlerdir. Bu atama yazısı faks olarak ilçe binasına ulaşmıştır. Bunun sonrasında yapılabilecek hukuken bir şey varsa yapılsın diyoruz" diye konuştu. Kavga ortamını istemediklerini anlatan Kayabaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Birlik ve beraberlik içerisinde bu önümüzdeki seçimleri geçirmek isteyen insanlarız. Eğer hukuki olarak bizim yaptığımız bir yanlış varsa biz tekrar görevden alınabiliriz. Bu da Cumhuriyet Halk Partisinin kararıdır ve biz hukuka inanırız. Bu yarış değildir, bu partiyi ileri götürme yarışıdır aslında, herkes partinin daha ileriye gitmesine adına herkes heyecanlı ve bunun neticesinde yapılan davranışlar hepsi bu heyecan yüzündendir. Yaşanan süreci hep beraber izleyeceğiz ve konuyla ilgili gelişmeleri basın yoluyla kamuoyuna duyuracağız."