Üsküdar Belediyesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamber Efendimizin(S.A.V.)yaşadığı olayları anlatmak ve vatandaşları Mekke ile Medine’yi yaşatmak için ‘Asrı Saadet Köyü’ oluşturdu. Asrı Saadet Köyü’nün açılış programında Peygamber Efendimizi anlatan şarkılar söyleyen 55 kişilik çocuk korosu ise vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Üsküdar Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)yaşadığı olayları ve mucizeleri anlatmak ve Üsküdar halkına Mekke ile Medine’yi yaşatmak için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinin bahçesine ‘Asrı Saadet Köyü’ oluşturdu. Peygamber efendimizin anlatıldığı Asrı Saadet Köyü’nün açılış programı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinin bahçesinde yapıldı. Açılış töreninde Genç Enderun öğrencilerinden oluşan 55 kişilik çocuk korosu gitar eşliğinde kendilerinin yazdığı Peygamber Efendimizi ve Müslümanları anlatan şarkılar seslendirdi. Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sahneye çıkarak çocuklarla beraber ‘Bağımlı olma, Akıllı ol’ şarkısını seslendirmesi vatandaşlardan beğeni topladı.

“HACCA, UMREYE GİDEMEYEN VATANDAŞLARIMIZA O DUYGUYU YAŞATMAK İSTEDİK”

Kutlu Doğum Etkinliklerinde Peygamber Efendimizi anlatmak istedik diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Üsküdar’da da çok güzel etkinliklerle kutlanıyor. Programlar tertip ediyoruz ve halkımızın ilgisi hepimizi mutlu etti. Bizler peygamber aşığı ve peygamberimizi çok seven bir ümmetiz. Tabi Üsküdar’ımıza Harem toprağı Kabe toprağı diyoruz. Bu güzel şehirde bizlerde Üsküdar Belediyesi olarak Üsküdar’dan Asrı Saadete Yolculuk adıyla bir Kutlu Doğum programı yapmak istedik. Yaptığımız çalışmalarda Kutlu Doğum Köyü tertip ettik. Güzel çocuklarımızla birlikte gayet güzel bir şekilde açılışını gerçekleştirdik. Bu alanda bir hafta boyunca Peygamberimizin Evi, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak taşı ve Kabe gibi oraları anlatan maketlerden oluşan bir sergi oluşturduk. Hacca Umre’ye gidemeyenler o atmosferi azda olsa yaşatsın istedik. Güzel bir etkinlik oluşturduk, ben bütün dostlarımızı Üsküdar Bağlarbaşı’na bekliyorum”dedi.

“PEYGAMBERİMİZLE İLGİLİ GÜZEL CÜMLELER VAR"

Bağımlı olma Akıllı ol şarkısını söyleyen çocuklara sahneye çıkarak eşlik eden Başkan Türkmen, “Üsküdar Belediyemizin gençlik merkezinin Enderun çocukları diye bir grubumuz var. Bu çocukların oluşturduğu koro gördüğünüz gibi bize çok güzel bir resital sundular, güzel bir konser verdiler. Ama en önemlisi peygamber efendimizle ilgili çok güzel cümleler var. Günümüzde özellikle çocuklarımızın baş düşmanı bonzai, ucucu toz gibi kötü alışkanlıklardan uzak olma adına çok güzel bir parça seslendirdiler. Bağımlı olma Akıllı ol diye güzel bir sloganla şarkı yazıp seslendirdiler. Ben bu minik yavrularımızı kutluyorum” diye konuştu.

PEYGAMBERİMİZİ ANLATAN ‘ASRI SAADET KÖYܒ AÇILDI

Kutlu Doğum Haftasının en kapsamlı bir şekilde yaşamak ve yaşatmak isteyen Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) başından geçen olayları anlatan ve Mekke ve Medine’yi vatandaşlara yaşatmak için maketlerden köy oluşturuldu. Asrı Saadet Köyü’nde maketlerin başında bekleyen çocuklar Peygamber efendimizi öğrenmek ve Mekke ile Medine’yi yaşamak isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor.Asrı Saadet köyü bir hafta süreyle vatandaşlara hizmet sunacak. Asrı Saadet Köyü’nü gezerek çocuklardan Peygamber Efendimizi dinleyen Türkmen, ”Maşallah çocuklarımız Peygamberimizin hayatını en güzel şekilde öğreniyorlar. Gerçekten tebrik ediyorum. Çocuklarımız Peygamber efendimizin hayatında neler varsa kendileri bu yaşta öğreniyorlar ve hatta büyüklerine öğretiyorlar. İnşallah çocuklarımız ve toplumumuz Peygamberi bir hayat süreriz. Ben burada bize Peygamberimizi anlatan çocukları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Asrı Saadet Köyü’nü gezmeye gelen Abdülsamet Aygün, “Gerçekten çok güzel ve gayet bilgilendirici bir köy olmuş. Oraya gidip göremeyenler için hakikaten güzel ve verimli bir köy olmuş. Biz gezerken doyamadık inşallah gidip görmekte nasip olur” dedi. Köyü gezmeye gelen İsmail Ergüç ise, “ Böyle bir etkinlik yaptığı için ilk başta belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizler için Kabe’yi, Mekke’yi, Medine’yi buraya getirdi. Bizlere bu duyguyu yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Bu tarz programlara biz gençlerin katılıp da birebir yaşamamız gerekiyor. Bu tarz etkinliklere katılarak çok başarılı bir şekilde dinimizi yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kurulan Asrı Saadet Köyü bir hafta süreyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde vatandaşların hizmetinde olacak.