Beşiktaş Belediyesi tarafından Balmumcu Mahallesi´nde yapımı tamamlan Aşık Veysel Parkı ve Heykeli, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar´ın yanı sıra Aşık Veysel´in torunu Çiğdem Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beşiktaş halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte gösterilen Aşık Veysel Belgeseli, duygusal anlar yaşattı. Açılış töreninde konuşma yapan Aşık Veysel´in torunu Çiğdem Özer, dedesinin anılarını anlattığı sırada söylediği Aşık Veysel şakaları programa katılan vatandaşları güldürdü.

BAŞKAN HAZİNEDAR, AŞIK VEYSEL SÖZLERİYLE SESLENDİ

Türkiye´de her dinden vatandaşların olduğunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Bizim ülkemizde 150 bin Hristiyan var. Onların zikrettiği çok daha düşük olmasına karşın 25 bin Yahudi kardeşimiz var. Bakın Aşık Veysel şöyle anlatmış, ´Kur´an-a bak, İncil´e bak, Dört kitabın dördü de hak, Hakir görüp ırk ayırmak, hakikatte yüz karası´ demiştir. İşte biz de tam bu dizelere uygun siyaseti hayat geçirmeye çalışıyoruz. Bu topraklara Beyazıd Han döneminde safaradlar gelmiş. Son 500 yıldır belki de ilk defa biz onların sokakta bayramlarını kutlamalarına izin verdik. Türkiye adına bu yaklaşım bütün dünyada çok büyük bir takdir topladı. IŞİD terörünün bizi ve dünyayı kirlettiği bu ortamda belki de Türkiye´nin son yıllarda verdiği en güçlü mesajı verdik" dedi.

AŞIK VEYSEL´İN TORUNU, DEDESİNİ ANLATTI

Aşık Veysel´in şiirlerinden kısa bölümler okuyarak, dedesi Aşık Veysel´i anlatan torunu Çiğdem Özer, "Dedemin Hak´ka yürüdüğü yıllarda ben daha doğmamıştım ama kendimi yine de şanslı hissediyorum. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü, onu sadece kitaplardan değil, annemin, babamın, teyzemin, ninemin anlattıklarıyla anılarıyla tanıyorum. Dedem şairmiş ama her zaman toprak adamı ve bir köylü olmuş. Toprağı da dizeleriyle çok da güzel anlatmıştır. Benim dedem çok da şakacıymış. Yalan söylediği zaman ´iki gözüm birden kör olsun´ diyerek ellerini dizine vurur sonrada gülümsermiş. Gözü görmezmiş ama kulakları çok güçlüymüş. Yılanı deliğinden hışırtısını duyup çıkartırmış. Bir de dedem parmak uçlarıyla görürmüş. Usta evi yapınca dedem duvarı ellemiş ve kerpiçlerden bir tanesinin yerine tam oturmadığını anlayınca, ´Usta bu delikte Gülizar ile ikimiz saklambaç mı oynayacağız´ demiş. Ninemi kızdırmayı çok severmiş. Hatta bir şiirinde sırf ninemi kızdırmak için dizeler yazmış" dedi.

"AŞIK VEYSEL, SAĞDUYULU BİR ŞAİRDİR"

"Çağımız gaflet çağı değildir" diyen Çiğdem Özer, "Çağımız bilim ve teknolojilerin ilerlemeler kaydettiği bir çağdır. Aşık Veysel bu gelişmeleri çok önceden görmüş ve söylemiştir. Değerli dostlar benim dedemi gaflet kurtulmanın yolu olarak oku demiştir. Cumhuriyet ozanı olan dedemi ilk şiirini Cumhuriyet´in onuncu yılında Mustafa Kemal Atatürk´e yazmıştır. Aşık Veysel Türk olmaktan büyük gurur duymaktadır. Aşık Veysel, vatan sevgisini yüreğinde duyan sağduyulu bir şairdir" diye konuştu.

Çiğdem Özer, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve beraberindekiler Aşık Veysel heykeli önünde fotoğraf çektirdi.