Artan kira fiyatlarıyla ilgili harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili bir çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak" ifadelerini kullandı. Kurum, kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin de 10 gün içinde tamamlanacağını açıkladı.

"DÜZENLEME 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK"

Kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

TRT Haber'de yer alan habere göre Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine ve Ticaret bakanlıklarıyla ortak bir çalışma yürütüyoruz vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gerek kira artışlarının takibi gerek oranları noktasındaki düzenlemeler için bu çalışmayı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır."

YÜKSEK ARTIŞA HOLLANDA MODELİ

Kira zamlarının ardından tavan fiyat uygulaması gündeme gelmişti. İstanbul gibi fahiş kira artışlarını yapıldığı iller için kiralara sınırlama getirilmesi gündemde.

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Kirada fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi için Hollanda modelinin gündemde olduğu belirtiliyor.

Konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına müdahale eden Hollanda hükümeti, puanlama sistemiyle birlikte tavan fiyat uygulamasını geliştirmişti.

Uygulama ile evin bulunduğu yer, büyüklüğü, oda sayısı gibi kriterlergöz önüne alınarak bir tavan fiyat belirleniyor. Evler için bu fiyatın üzerinde kira istenmiyor.(Mynet)