Olay, Yıldırım’da Ortabağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.P. (51) bir hafta önce arkadaşı A.Ö. ile sohbet etmek için buluştu. A.Ö. ile dernekte oturan P.’nin otomobilinin anahtarı, A.Ö.’nün oğlu U.Ö.(30) tarafından alındı. Aldığı otomobili "bir saat sonra getireceğim" diyerek bir hafta boyunca ortadan kaybolan U.Ö.’ye ulaşmaya çalışan yakınları "Otomobili 5 bin lira karşılığında geri getireceğim" cevabını aldı. Polise giderek arkadaşı A.Ö. ile birlikte şikayetçi olan P., aracını geri alabilmek için U.Ö.’ye 5 bin lira para verdi. Kendi otomobilini 5 bin lira vererek geri alan P., bir de üstüne her yeri hasarlı olan otomobilini tamir ettirdi.

SİLAHLA TEHDİT EDİLDİ

U.Ö.’ye parayı verdikten sonra her şeyin biteceğini düşünen Pehlivan, arkadaşı A.Ö. ile birlikte dernekte sohbet ettiği esnada kapıdan içeriye U.Ö. girdi. P.’den şikâyet dilekçesini geri almasını ve tekrar para vermesini talep eden U.Ö. olumsuz cevap alıncaP’yi tehdit etti. Tehditlere de karşılık bulamayan U.Ö. dernekten aldığı sopayla birlikte aşağıya inerek P.’nin otomobiline saldırdı. Saldırdığı otomobilin camlarını tuz buz eden öfkeli genç olay yerinden hızla uzaklaştı. Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen P., arkadaşı A.Ö. ile birlikte durumu polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, camları kırık otomobilde yaptıkları incelemelerin ardından soruşturma başlattı. U.P. ve saldırganın babası A.Ö.’nün şikâyetçi olmasının üzerine şahısları karakola götürerek ifadelerini aldı. Polis ekipleri babasının arkadaşının otomobilini alarak gasp eden, otomobili 5 bin lira karşılığında geri veren, 1 hafta sonra da otomobilin camlarını kıran saldırganı bulmak için çalışma başlattı.

Yaralı leyleğe jandarma şefkati Yaralı leyleğe jandarma şefkati

"ARKADAŞIM DA OĞLUNDAN ŞİKÂYETÇİ OLDU"

 Arkadaşıyla birlikte sohbet ettiği sırada içeriye giren U.Ö.'nün saldırısına uğrayan P.," İçeri girer girmez şikayet dilekçemi geri almamı istedi, hatta üstüne bir de benden para talep etti. Beni tehdit etti. Tehditlere karşılık vermediğimi görünce eline sopa alarak dışarı çıktı ve aracıma saldırdı" dedi. 35 senelik arkadaşının oğlu tarafından bu olayların başına geldiğini söyleyen P.," Bu olaylar yaşanırken 35 senelik arkadaşım da yanımdaydı, o da bu yaşananlara şahit oldu. Bu yaşananlardan ötürü o da oğlundan şikâyetçi oldu." diye konuştu. (İHA)