İdeal şehir hedefiyle ilçenin yüzde 33’ünü kentsel dönüşüm alanı olarak belirleyen Yıldırım Belediyesi, Ankara Yolu’nun alt tarafından bulunan altı mahallenin çehresini değiştiriyor. Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerini kapsayan dönüşüm çalışmaları ayrıca vizyon projelerle de tamamlanacak. Bu çalışmalar kapsamında Yıldırım Belediyesi, Arabayatağı Meydan ve Kültür Merkezi ile bölgedeki sosyal ve kültürel hayatın çehresini değiştirecek.

Bölgede yaşanan sosyal alan eksikliğinin bu proje ile giderileceğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnşa edeceğimiz merkezimiz bünyesinde barındıracağı donatılarla vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hayatlarına yeni bir renk katacak. Kendi mimari üslubumuza yakışacak bu merkezimiz bu bölgemizde yaşayan insanlarımızın yeni buluşma noktası olacak” dedi.

Arabayatağı Mahallesi’ne kazandırılacak merkezin bünyesinde barındıracağı alanlarla bir kültür sarayı olacağını vurgulayan Hakkı Edebali, “21 bin 610 metrekare alanda inşası başlanacak Arabayatağı Meydan ve Kültür Merkezi’nde sergi alanları, idari ofisler, 1250 kişilik performans merkezi ve konferans salonu, kütüphane, restoran, 290 kişilik nikah salonu, seminer salonları, kafeler ve kapalı otopark olacak” bilgisini verdi.

Şehrin ihtiyacı olan sosyal donatı alanlarını inşa etmeyi kentsel dönüşüm projeleri kadar önemsediklerinin de altını çizen Başkan Edebali, “Vatandaşlarımızın modern ve güvenli konutlarda yaşamalarını sağlamak, donatı alanlarıyla da sosyal ve kültürel hayatlarını değiştirmek istiyoruz. Sosyal alanlarda da yapılacak değişimlerin, vatandaşların refah seviyesinde artış sağlayacağının şuuruyla hareket ediyoruz. Yaşanabilir ideal şehir Yıldırım hedefini gerçekleştirmek adına sosyal yapılarla fiziki dönüşümü destekleyerek şehrimizin değerini artırıyoruz” ifadelerini kullandı.