Yaz ayının vazgeçilmezi olan bisikletlerde ürün yelpazesi büyüdü. Fiyatı 400 liradan başlayan bisikletler içerisinde özellikle dağ sürüşleri için imal edilen bisiklet, 28 bin liralık fiyatıyla dikkat çekiyor. Karbondan yapılan ve özel amortisör sistemlerine sahip olan bisikletin ağırlığının 1 kilo 700 gram olması sürüş kolaylığı sağlıyor. Bebekler için üretilen pedalsız bisikletler ise bir çok ebeveynin tercihleri arasında yer alıyor.
Günay Bisiklet'in ürün danışmanı Kadir Karagöz, bisiklet kullanıcılarının artık bilinçlendiğini belirterek, "İnsanlar önceden bisikletleri görüntülerine bakarak ve özelliklerini incelemeden satın alıyordu. Ama artık internet üzerinden bir takım bilgilere sahip olup bisikletleri öyle satın alıyorlar. Bazı markaları, bazı donanımları bize soruyorlar. Artık insanlar bisiklet konusunda bilgili" dedi.

Son dönemlerde bisiklet üzerindeki donanımların çok geliştirildiğini söyleyen Karagöz, "Artık vatandaşlar karbon bisikletlere yöneliyor. Basıları dayanıklı olması için daha ağır kadrolu bisikletleri tercih ederken, bazıları ise hafif olması sebebiyle karbon bisikletleri tercih ediyor. Üretici firmalar bu wifi sistemle bisiklet üretmeye başladı. Kablolu vites yerine wifi sistemi ile çalışan vitesli bisikletler yapılıyor. Artık bazı model bisikletlerde magnezyum yapıya sahip fren ve balata sistemleri kullanılmaya başlandı" dedi.

 

Bisikletlerin teknik özelliklerine göre fiyatlarının değiştiğini söyleyen Kadir Karagöz, "Bisikletlerin kadro ve üzerinde kullanılan donanım özelliklerine göre fiyatları artıyor. Bizim ürün yelpazemizde 400 liradan başlayıp 28 bin liraya kadar bisiklet bulunuyor" dedi.

Vatandaşların bisiklet alırken dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Karagöz, "Bisiklet satın alırken kadrosunun sağlamlığına ve üzerindeki donanımın kuvvetli olmasına baksınlar. Muhakkak kask kullansınlar ve gece de kullanacaklarsa bisiklet üzerinde ışık bulundursunlar" dedi.