Antalya'nın Kumluca İlçesi İnceboyun mevkisinde saat 14.30 sıralarında kızıl çam alanında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer'den orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Yangına 2 helikopter ve 1 söndürme uçağı da havadan müdahale ediyor. Milli park alanı olan yangın bölgesinin sarp olması, yangına müdahaleyi güçleştiriyor.

RÜZGARIN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi'nin veridği bilgiye göre, yangının başladığı Adrasan'da rüzgar akşam saatlerine kadar güneybatıdan 20-35 km/saat hızla esmeye devam edecek. Akşam saatlerinde ise orman yangınları için büyük risk taşıyacak şekilde rüzgar yön değiştirecek. Akşam saatlerinden itibaren başlayıp yarın öğleye kadar rüzgarın kuzeydoğudan 7-15 km/saat hızla esmesi bekleniyor.

Akşam saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeybatıdan esecek olması ise yangınla mücadeleyi zorlaştıracak. Güneyden nem taşıyan rüzgar, kuzeybatıdan kuru eseceğinden dolayı mücadelenin akşam saatlerinden itibaren daha da zor olacağı kaydedildi.

OTELLER TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan Mahallesi'nde, turizm tesislerine yakın noktada başlayan yangın devam ederken, önlem amacıyla bazı oteller boşaltıldı.

İnceboyun mevkisindeki kızıl çam alanında çıkan yangında şu ana kadar 20 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürme çalışmalarını karadan ve havadan sürdüren ekipler, milli park alanı olan yangın bölgesinin sarp olması ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle alevler karşısında etkili olamıyor.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI

Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangınında rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle kıyıdaki turizm tesisleri zarar gördü. Saat 14.30'da başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Saat 17.45'te rüzgarın yön değiştirmesiyle hızla sahile ulaşan alevler, Mitah Otel, Cici Baba Otel, Erenler Otel, Ön otel ile bir hediyelik eşya mağazası ve restoranı sardı. Tesislerde bulunan yerli ve yabancı tatilciler çığlık atarak kaçtı.

2 TURİST ODADA KALDI

Bir pansiyon sahibinin "2 İngiliz turist odada kaldı, çıkamadı" haykırışları paniğe neden oldu. Diğer tesislerde kalan tatilciler, İngiliz turistleri odalarından dışarıya çıkardı. Hediyelik eşya dükkanı ve restoran alevler içinde kaldı. Restoranda bulunan tüpler restoran çalışanları tarafından çıkartılırken, içeride kalan diğer tüpler peşpeşe patladı. Ptalama nedeniyle can kaybı olmadı. Orman ekipleri, havadan ve karadaan yangına müdahale ediyor.

OTELDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

İnceboyun mevkisinde bulunan iki otel, rüzgarın etkisiyle gelen alevlerin arasında kaldı. Alevlerin arasında kalan iki otelde patlamalar meydana geldi. Öte yandan alevlerin rüzgarın etkisiyle denize doğru yöneldiği belirtildi.