Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Erkan ŞEN

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman parti il binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği toplantıda konuşan Büyükataman, Cumhur ittifakının 31 Mart seçimlerinden güçlenerek çıkacağına inandığını kaydetti. “Zillet ittifakını bozguna uğratmak gayemizdir” diyerek açıklamalarını sürdüren Büyükataman, “Milli bekamız üzerinde oynanan tehlikeli oyunların bertaraf edilmesi için emek vermekteyiz. Seçimde hangi partinin ne kadar belediye kazanacağından ziyade milletin çıkarları önceliğimiz” değerlendirmesini yaptı.  

KONUYU AT PAZARLIĞINA ÇEVİRMEDİK

2004 yerel seçimleri ve 24 Haziran genel seçimleri doğrultusunda alınan oylarla 31 Mart haritasının belirlendiğine dikkat çeken MHP’li Büyükataman, “Konuyu at pazarlığına çevirmedik” diyerek gündemdeki tartışmalara da cevap vermiş oldu. 31 Mart öncesi ortalığın karıştırılmak istendiğini kaydeden Büyükataman, adil ve hakkaniyet ölçülerine göre bir mutabakat oluşturulduğunun altını çizdi. MHP’yi Türk milletinin can yeleği olarak tanımlayan Büyükataman, son dönemlerde artan sosyal şiddet vakalarının kendilerini kaygılandırdığını da vurgulayarak, “Seçim öncesinde ülkemizin huzurunu kaçırmak istiyorlar. Sokakları karıştırmayı projelendirerek, 1 Nisan sabahı için hazırlık yapıyorlar. Toplumsal uyum ve düzenin mukavemetini kırmayı amaçlamaktalar. Sandıkta bulamadıklarını sokaklarda aramak için el ovuşturan, PKK ve FETÖ’nün dümen suyunda sözde demokrasi ve özgürlük kılıfına bürünüp kanunsuz eylem ve gösteri hazırlığı içinde olanlar, yanlış hesabın Türk milletinden döneceğini çok iyi bilmelidirler. 1 Nisan sabahı istikrarsızlık hayali görüp sarı yelek hülyasına kapılanlar varsa buna pişman olacaklardır. Çünkü karşılarında milletin can yeleği Milliyetçi Hareket vardır” diyerek varlık sebeplerinin milletin refahı olduğuna vurgu yaptı.

‘GEZİ’DEN GELEN KOKU KÖTÜ

Cumhur ittifakı üzerinden provokasyon çalışmaları yürütüldüğünü söyleyen Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gezi ruhu dedikleri ruhtan kötü kokular gelmekte. Türk milletinin karnı bu tarz oyunlara tok. Kim Türkiye'nin tarihsel yürüyüşünü kesmek istiyorsa, onunla hesabımız mahşere bırakılmadan burada çözülecektir. Kararımız karar, sözümüz senettir. Şer ittifakı varsın ülkemizi saran, fırsat kollayan sırtlanlardan medet umsun. Cumhur İttifakı dostun güven kaynağı, düşmanın korku sebebidir. 31 Mart 2019, cumhuriyetin 100. yıldönümüne giden sürecin en kritik yol ağzıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam manasıyla yerleşmesi için 31 Mart 2019’un demokratik ve güvenli bir şekilde geçilmesi şart. Seçimlerde hangi partinin ne kadar belediye kazanacağından çok, Türkiye’nin hak ve çıkarlarının geleceği belirleyici olacaktır. Cumhur İttifakı, 31 Mart 2019’da da tarih yazacak, hain senaryoları bir kez daha yırtıp atacak.”

 

 

ZEKA VE TECRÜBE İŞİ

Geçtiğimiz günlerde "Beka sorunu değil, zekâ sorunu" diyerek açıklamada bulunan CHP'li Muharrem İnce’ye cevap MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu’ndan geldi. Beka konusunun çok tartışıldığına dikkat çeken Vahapoğlu, “Maalesef ülkemizde kendisini aydın olarak tanımlayan grup beka sorununu silahlı bir unsurun saldırısı olarak algılamakta. Bekayı etkileyen faktörleri maddeler halinde yazsak bir sayfayı rahatlıkla doldurabiliriz. Mesela mali operasyonlar; Türkiye bir mali operasyon yaşadı. Hemen 24 Haziran’ın akabinde dolar 7 TL’ye kadar çıktı. Sizin ekonominiz çökertilmek isteniyorsa, milli para biriminizin değeri sıfırlanmak isteniyorsa bu bir beka sorunudur. BM’nin ana sözleşmesine göre ülkelerin içişlerine müdahale etmek suç olmasına rağmen, bugün Venezuela’da mevcut seçilmiş başkan tanınmıyor. Ona muhalif olan başkanı ‘küresel kabadayı’ başkan olarak tanıdığını kaydediyor. Bu da bir beka sorunudur örnek vermek gerekirse” diye konuştu.

UYANIK YÖNETİCİLERE İHTİYAÇ VAR

Siyasi yapıya yönelik operasyonları da beka sorunu olarak tanımlayan Vahapoğlu, “HDP ve onlarla beraber olan zihniyetin kimlerle beraber olduğunu görmek lazım. Askeri operasyonları da örnek olarak gösterebiliriz ki ülkemiz 15 Temmuz’da bunu ağır bir şekilde yaşadı. Hasımlarımız karşımıza doğrudan çıkmadı ve 3. bir unsuru kullanarak bizimle mücadele ettiler. Buradan sayın milletvekiline bir cevap vermek istiyorum. Bekayı, bekaya yönelik tehditleri anlayabilmek tecrübe ve zekâ işidir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinde devletin bütün bilgileri var. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de tecrübesi ve güçlü bir ekibi var. Önemli olan burnunun dibini görebilmek değil, ufkun ötesini görebilmektir. Bu iki lider de ufkun ötesini görebiliyorlar. Çünkü Türkiye dâhil olmak üzere, İslam dünyasına yönelik operasyonlar henüz tamamlanmış değildir. Nitekim küresel kabadayının ‘Türkiye’yi ekonomik olarak yerle bir ederiz’ diyeli daha bir hafta olmadı. Soruyorum, bu bekaya tehdit değil midir? Domatesi alınmayan Türkiye sıkıntıya giriyorsa, biraz düşünmek zorundayız. Ülkemizin uyanık yöneticilere ihtiyacı var” dedi.