Birçok savaş karşıtı ve sivil toplum kuruluşunu kapsayan ANSWER Koalisyonu tarafından organize edilen protestoya yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Filistin bayrakları taşıyan protestocular sloganlar atarak İsrail’in Gaze’deki katliamını protesto etti. Göstericiler ellerinde, “Filistin’e Özgürlük, Gazze’yi Yaşatın” , “Gazze’deki Katliamı Durdurun” , “Gazze’nin Yanındayız” , “Çocuk Katili İsrail” gibi dövizler taşıdı.
Göstericiler aynı zamanda ABD yönetiminin İsrail yanlısı tutumunu da eleştirdi. ABD Başkanı Obama, Hamas’ın attığı roketlere karşı İsrail’in kendi savunmaya hakkı olduğunu belirtmişti. ABD Kongresi ise İsrail hava savunma sistemi olan Demir Kubbe’nin takviye edilmesi için 225 milyon dolarlık acil yardım fonunu içeren tasarıyı Cuma günü kabul etmiş ve imzalanması üzere Beyaz Saray’a göndermişti.
Protesto gösterisinde hayatını kaybeden Filistinli çocukları temsil eden Filistin bayrağı sarılı tabutlar taşınırken İsrail bayrakları da yakıldı. Gösterinin düzenlendiği alanın karşısında ise küçük bir grup İsrailli karşı gösteride bulundu. Gruplar arasında sözlü atışma yaşanırken, herhangi bir olay çıkmadı.