Aslı YEŞİLYURT

Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda milli badmintoncu Neslihan Yiğit, İspanyol rakibi Beatriz Corrales Ocana'yı 2-0 yenerek tek kadınlarda altın madalya kazandı. Oran’daki Salle Oued Tlelat Salonu'nda oynanan müsabakalarda sırasıyla İspanyol Ania Setien Erro, İtalyan Yasmine Hamza ve Mısırlı Doha Hany'i yenerek finale yükselen Neslihan, karşılaşmalarda rakiplerine set vermedi.

SET VERMEDİ

Finalde karşılaştığı İspanyol rakibi Beatriz Corrales Ocana'yı da 21-14 ve 21-11'lik setlerle 2-0 yenen Neslihan, altın madalya kazandı. Akdeniz Oyunları'nı takip etmek için Cezayir'e gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Neslihan Yiğit'in final mücadelesini salonda izledi. Yerlikaya, finalin ardından Neslihan'ın yanına giderek milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti.

GÜZEL BİR PLANLAMA

a Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Bursa’da eğitim veren Güzide Hafız Kız AİHL Öğretmeni Neslihan Yiğit, Akdeniz Oyunları’nda tek kadınlarda 3’ncü şampiyonluğunu elde ettiğini aktardı. Üst üste olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını vurgulayan Yiğit, “ Bunun için hazırlandık. Hedefimiz 3’ncü kez bu madalyayı almaktı. Ülkemize bu madalyayı getirdiğimiz için mutluyum. Kolay olmadı, antrenörümüz Çağatay Taşdemir ve takım arkadaşlarımızla birlikte güzel bir planlama sonucunda bu madalyayı kazandık. Umarım bu sene devamı da gelir. Belirlediğimiz hedeflerde doğru yolda olduğumuzu gördüğümüz için çok mutluyum. Umarım daha da güzelleri olur” diye konuştu.

Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur” Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur”