Atatürk Kent Ormanı’nın yeni imalatlar ve mevcut donatı alanlarının iyileştirilmelerinin, yeşil alanların bakımı, güvenliği, temizliğinin sağlanması, sosyal donatı alanı dışında kalan yerlerin elektrik, su giderlerinin büyükşehir tarafından karşılanması şartıyla sosyal tesis olarak işletilmesinin BURFAŞ’a tahsis edilmesi ile ilgili komisyon kararı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğuyla kabul edildi.

Rapor üzerine söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Atatürk Kent Ormanı’nda ne yapılıyor? Sadece Nilüfer Belediyesi’nin tabelalarını kaldırdınız. Var olan şeyleri yeni yapmış gibi basına gösteriyorsunuz. Orada sökülenler de belli. Trafo kendimize aitti, söküp aldık. Kendimize ait olanları aldık sadece. Orada yapılanları biz biliyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Buna siz sebep oldunuz. Neden lambaları, kabloları, yangın tüpleri, hortumlarını söktünüz. Kaç para kazandınız söktüklerinizden. Nilüfer belediyesi kara mı geçti? Bunları sökmeseydiniz, adam gibi gitseydiniz olmaz mıydı? Sizin söktüğünüz her şeyin yerine yenisini yaptık” diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ’un ‘işletemezseniz geri alırız’ sözüne Başkan Altepe, “Merak etmeyin, size vermezler orayı” cevabını verdi.