Eski First Lady Trierweiler, 320 sayfalık kitabında Hollande ile ilgili birçok çarpıcı iddia ortaya attı. Trierweiler’in kitabının yayınlanmasından önce basına sızan bazı bölümlerinde Hollande’ın Trierweiler’i aldatması sonrası yaşananlar anlatıldı. Trierweiler kitabının bir bölümünde Hollande’ın yoksullarla dalga geçen bir züppe olduğunu öne sürdü. Trierweiler, “François zenginleri sevmeyen bir adam olarak seçimleri kazandı. Fakat aslında François fakirleri hiç sevmez. O ve solcular fakirleri dişsiz insanlar olarak yorumluyor. Ve François bu mizah anlayışıyla gurur duyuyor” dedi.
 

Kitabında Hollande’ın kendisini aktris Julia Gayet ile aldatmasına da değinen Trierweiler, aldatma skandalının ortaya çıkması sonucu Hollande’ın kendisine, oğlunun üzerine yemin ederek anlatılanların doğru olmadığını söylediğini ifade etti. Aldatma olayının doğrulanması üzerine 8 gün hastanede yattığını belirten Trierweiler, “Julie Gayet tüm sabah haberlerinde yer alıyordu. İncinmiştim ve hiçbir şey duymak istemiyordum. Banyoya gittim ve bir kutu uyku ilacı aldım. François arkamdan geldi ve uyku ilacını almaya çalıştı. Yatak odasına koştum. Uyku ilaçları yere döküldü ve hepsini toplamaya çalıştım. Yutabildiğim kadarını yutmaya çalıştım. Uyumak istiyordum. Direnmeye gücüm yoktu” dedi.

Hollande’ın bir başka gün kendisine tam 29 mesaj attığını iddia eden Trierweiler, “François bana benimle konuşmak istediğini ve bana ihtiyacı olduğunu söyledi. Beni geri kazanmak istediğini söyledi” dedi. Trierweiler’in 320 sayfalık kitabı bugün Fransa’da 200 binlik baskısı ile raflarda yerini almaya başladı.