AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı: Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Öncelikle maddi hataların düzeltilmesi için çalışmamızı yönlendirdik.İtirazlarımız sonuçlarında bir kısım ilçelerde geçersiz oyların sayımına bazı ilçelerde tamamının sayımına bazı ilçelerde de reddine karar verildi. Süreci devam ettiriyoruz. 1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunun bin 641 adetinin AK Parti lehine olduğu anlaşıldı. Geçersiz oylardan 121 sandıkta 64 oy AK Parti hanesine kaydedildi. Tüm sandıklar sayılsa bile Ekrem İmamoğlu kazanacak diyorlar.Bu kadar oy düzeltildi daha düzelteceklerim var. Özgür Özel Bey endişeye kapılabilir.

SUİSTİMALLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu

Çok miktarda oyun girilmediğini ve yanlış girildiğini gördük. Bunlarla ilgili henüz adım atmadık. Elimizde çok miktarda düzeltilecek sandık var. Geçersiz oyların sayıldığı ilçeler var. Onlara ilişkin çok azı sayıldı. Rakamların çok değiştiğini görmemiz mümkün. Sonuçlar çok net ortaya çıksın. Milli irade sonuca net bir şekilde yansısın. Yasal yolları kullanıyoruz. Hataları düzelttiriyoruz, suistimalleri ortadan kaldırıyoruz, yasal yolları kullanarak. Biz sistemimize ve demokrasimize güveniyoruz. Bu düzeltmeler bu sistem sayesinde oluyor. Bu verileri girenlerin ve süreçte rol alanların hata ve usulsüzlüklerini ortaya çıkarıyoruz. Perşembenin gelişi çarşambadan beli olur. Daha farklı rakamlarla karşınıza çıkacağız." Yavuz konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, "CHP ile aramızdaki fark 19 bine düştü, daha sisteme girecek oylar var" dedi. (ntv.com)