Osmanlı Devleti’nin kuruluş tarihi olan 27 Ocak’ta AK Parti Osmangazi Kadın Kolları Teşkilatıyla beraber gerçekleştirilen ziyarete, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de katıldı. Türbe ziyaretlerinde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, 27 Ocak 1299 tarihinde kurulan Osmanlı Devleti’nin, dünya medeniyetlerine örnek teşkil etmiş, büyük ve güçlü bir devlet olduğunu söyledi. 

“HAYME ANA’YI ÖRNEK ALACAĞIZ”

Osmanlı tarihinde kadınların önemine vurgu yapan Vekil Gözgeç, “Bizler biliyoruz ki  tarihte olduğu gibi bugün de toplumun inşasında kadının önemi büyüktür. Bizim Bacıyan-ı Rum Anadolu kadınlarımız, Osmanlı’da vakıf kuran kadınlarımız, Hayme Ana’larımız var. Hayme Ana olmasaydı belki Osman Gazi, Ertuğrul Gazi olmayacaktı. Çünkü Hayme Ana Osman Gazi’nin ninesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi, o yiğitleri yetiştiren kadın. Bizler de Hayme Ana’yı rol model alarak, toplumun daha güçlü, huzurlu olması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasette ve sosyal yaşamda, her alanda kadının yer alması için öncülük ettiğini söyleyen Vekil Gözgeç, şözlerini şöyle noktaladı; “Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere olan güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir.  AK Parti’li kadınlar olarak, bizler de her alanda hizmete varız diyoruz.”

3 KATIYA HOŞGÖRÜ

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

27 Ocak tarihinde kurulan Osmanlı Devleti’nin 3 kıtaya insanlığı, barışı ve sevgiyi götürdüğünü ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Türk milleti her zaman Osmanlı’nın düşüncesini, felsefesini korumuştur. Tarihte atalarımızın yaptığı gibi, bizler de her zaman insanlık, barış ve kardeşlik için çalışacağız” diye konuştu.