BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, Çağrışan ile Gündoğdu Mahalleleri arasındaki bölgede yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılmasında aktif rol almak istediklerini ve bu konuda Bursa Valisi Münir Karaloğlu´nun sosyal medyadan başlattığı kampanyaya katılım sağlayacaklarını açıkladı.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK

Cumartesi günü akşam saatlerinde Çağrışan ile Gündoğdu Mahalleleri arasındaki bölgede 50 hektarlık alanda meydana gelen orman yangınından büyük üzüntü duyduklarını belirten Başkan Onur, “BALKANTÜRKSİAD üyelerinin çevreye, doğaya ve yeşile olan duyarlılıklarını göstermek üzere önümüzdeki dönemde bu bölgenin orman olarak korunmasının takipçisi olacağız. Ayrıca yine bu bölgenin ağaçlandırılması çalışmalarında aktif rol almak istiyoruz. Sayın Valimizin başlattığı çalışmaya geniş katılım sağlamak istiyoruz” dedi. Onur, orman yangınının yaşandığı bölge sakinlerine de geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

 Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) Başkanı Orhan Çelik de yaptığı açıklamada söz konusu yanan yerler için, Bursa Valisi Münir Karaloğlu´nun sosyal medyadan başlattığı kampanyaya katılım sağlayacaklarını açıkladı. Çelik “BEGD olarak Mudanya sırtlarında meydana gelen ve hepimizin yüreğini yakan yangın da küle dönen alan için Sayın Karaloğlu tarafından başlatılan ´Bursa için bir fidan sen dik´ kampanyasını destekliyoruz. Girişimi takdirle karşılıyoruz. Dernek olarak üzerimize düşün ne varsa yapmaya hazırız. Umuyoruz ki bu bölge en kısa zamanda eski haline kavuşacaktır” dedi.