Ajda Pekkan "Kalbim Gazze için atıyor" Ajda Pekkan "Kalbim Gazze için atıyor"

Mehmet ÇETİNKAYA

İlk kahvehanenin 1550'lerde İstanbul'da ortaya çıkmasından sonra, zaman içinde girmediği yer kalmamış. Günümüzde dost ve arkadaşların sıkça uğrak yerleri oldu kafeler; özellikle siyasilerin buluşma ve kulis yerleri haline geldi. Bazen hızlı ve pratik yemek için, bazen kırk yıl hatırı olan kahve eşliğinde sohbet etmek için tercih edilen gözde mekânlardan bahsediyoruz. Anlayacağınız çok değerli bizler için…

GÖRÜKLE’NİN YENİ RENGİ
Geçmişte entelektüellerin buluşma yerlerinden olan kahvehane ve kıraathanelerin günümüzde yerini kafeler aldı. İşte, asrın illeti yeni tip koronavirüse denk gelen ‘Eski Kafe’yi yeni açan genç girişimci Oğulcan Tiftik. Yeni tip koronavirüs sebebiyle bir süredir sadece paket servisi ile hizmet veren Eski Kafe yeni dönemde müşterilerini yeni kurallar ve tedbirler eşliğinde mekânda ağırlamaya başladı. Biz de eski mekânı yeni kurallar eşliğinde ziyaret ettik. Tiftik’e hem hayırlı olsun dedik hem de sizler için Eski Kafe’yi yerinde inceledik. Yakın zamanda Görükle’de açılan kafede bizi işletme sahibi Oğulcan Tiftik ve babası İsmail Tiftik karşıladı.

YENİDEN NORMALLEŞİYORUZ
Asrın illeti yeni tip koronavirüs sebebiyle dünya zor günlerden geçmeye devam ediyor. Şiddeti ve yayılımın etkisinin azalması hepimiz yeniden normalleşerek hayatına döndük. Dünyayı derinden saran, sarsan ve kavurup yakan yeni tip koronavirüs malum her şeyi alt üst etti. 
Birçok işverenlerin işyerlerini açamadığı ve belirsizlik günlerinde kaybolduğu zamanda büyük bir cesaret ve heyecanla Oğulcan Tiftik, Görükle’de Eski Kafe markasıyla kafe ve restorant açarak hizmete girdi.
1 Haziran öncesi sadece paket hizmeti veren eski kafe yeni dönemde ise hem mekanda müşterilerini ağırlıyor hem de paket servisi hizmeti vermeye devam ediyor. 
Oğulcan Tiftik, babası Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik gibi girişimci ve yenilikçi bir ruha sahip.
Eski kafe, yeni soluk. Sabırla yeniden normalleşme günlerini beklediler bütün esnaflar gibi.

FİYATLAR CEP YAKMIYOR
Eski Kafe Görükle’de popüler olmaya başladı bile. Yeni soluk eski tecrübe. Bu şirin kafe isim hakkı ile büyük rant sağlayan kafelerle aynı kalite ve sunumu uygun bir menü ile özellikle Görükle’de kaliteli hizmete adım atıyor. Fiyatlar piyasanın çok altında, gayet makul fiyatlar.

ARZULADIĞINIZ LEZZET BURADA
Kafe kısmında; Sıcak ve soğuk içecekler, kahvaltı tabağı, tost çeşitleri, gözleme, hamburger, sosisli poğaça, ıslak kek, irmik helvası, mozaik pasta, sufle.
Restaurant kısmında; çorba, misket köfte, tavuk sote, pilav, yaprak sarması, biber dolması, tava böreği gibi çeşitleri ile hizmet veriyor. 

HER ŞEY EL YAPIMI
“Eski Kafe’nin diğer Kafelerden farkı nedir?” sorumuzun cevabı bizi tatmin etti.
Eski kafe Sokağa çıkma yasağı dönemlerinde ve daha sonraki günlerde de gel-al, yemek sepeti ve paket servisi üzerinden hizmet vermektedir. Mart ayında açılması planlanan Eski Kafe yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle Nisan ayının başında kısıtlı bir şekilde hizmete açılmıştı. 
Lokanta ruhsatı ve hizmeti olan işletme, gel-al ve paket servisi verdiği dönemde özellikle Görükle’de çok sayıda işletme olmasına rağmen Nisan ayı boyunca yeni bir soluk, yeni bir tat, tamamen ev yapımı yiyecekler ve tatlılar ile müşteri kitlesini genişletmiş ve tercih edilir konuma gelmiştir.
Nisan ayının başında başlayıp, bugüne kadar kısa bir zamanda marka haline gelen Eski kafe, uygun fiyata, kaliteden taviz vermeden bu sıkıntılı günlerde müşteri kitlesini sağlamlaştırarak, 1 Haziran’da da aşamalı olarak normalleşme ve gevşeme adına atılan adım ile de işletmede oturmanın serbest olmasıyla müşterilerine hizmet vermeye başladı.