Mustafa TANITAN

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Adalet Bakan Yardımcılığı görevini layıkıyla sürdüren, Bursa Barosu avukatlarından ve AK Parti Bursa eski Milletvekili Zekeriya Birkan'ın ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş da Adalet Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş için geçtiğimiz hafta sonu Almira Otel’de veda yemeği düzenlendi. İki yıl önce gerçekleştirilen Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yaz kararnamesiyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na tayin olan ve iki yıldır Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı görevini başarıyla sürdüren Uğurhan Kuş için düzenlenen veda yemeğine çok sayıda savcı, hakim, avukat, milletvekili, belediye başkanları, kaymakam, doktor, STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Sivaslı katıldı. 
 

İYİ ANILARLA… 

Uğurhan Kuş veda yemeğinde yaptığı konuşmada iki yıllık Bursa görev süresinde bünyesinde hizmet veren savcı hâkimlerle uyum içinde çalışma sergilediklerini, adalet dağıtırken mümkün mertebe teraziyi dengede tutmaya çalıştıklarını, merhameti ön plana çıkardıklarını, kılı kırk yararak karar verdiklerini iddianameleri uzatmadan hazırlayıp mahkeme heyetine sunmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Eleman sıkıntısını gidermek için sınavla yüzlerce çalışanı adliye kadrosuna dâhil ettiklerini, ihtiyacı karşılayamayan yeni bina yerlerini belediyelerle anlaşarak çözüm getirdiklerini, yetersiz kalan mevcut mahkemelere yenilerinin eklenmesi çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Uğurhan Kuş Bursa’dan iyi anılarla ayrıldığını, emekliye ayrılınca da buraya yerleşeceğini söyledi. Kuş, bir saati aşan konuşmasını "Bursa’da görev yaptığım sürede kimlere hakkım geçtiyse helal ediyorum. Onların da bana helal etmelerini istirham ediyorum" derken salondaki davetliler Kuş’u ayakta alkışladı. Kuş, konuşmasını "Aklım sizler ve Bursa'da kaldı. Allaha ısmarladık" cümlesiyle noktaladı.

BİZİM İÇİN KAZANÇ OLDU

Veda yemeğine katılan Yiğido Sivaslı Halıca Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Sivaslılar Derneği Başkan Yardımcısı Hulusi Karakuş'la veda yemeğinde ayaküstü yaptığımız söyleşide, "Gerçek bir dava adamı… Hemşerimizi Adalet Bakanlığı gibi önemli bir göreve gönderdiğimiz hemşerimizin aramızdan ayrılmasına üzüldük ancak hemşerimizin önemli bir göreve atanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Eski başsavcım, yeni bakan yardımcım Uğurhan Kuş benim de yönetiminde yer aldığım Bursa Sivaslılar Derneği’nin bütün etkinliklerine katılır ve bizlere aydınlatıcı konuşmalar yapardı. Bizler onu unutmayıp sık sık Ankara'daki kapısını çalıp ziyaretlerde bulunacağız. Değerli hemşerim ve bakan yardımcımızın yolunun açık olması ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde yorum da bulundu.


UĞURHAN KUŞ KİMDİR? 

1973 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan Uğurhan Kuş, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kuş sırasıyla, Şebinkarahisar, Çelikhan, Dursunbey, Silivri, Diyarbakır Cumhuriyet savcılığı ve vekilliği, Şanlıurfa Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Başsavcı Uğurhan Kuş, evli ve 3 çocuk babası.