Özkan YILDIRIM / Ufuk IRGAŞ

Öncelikle muhtarım bizleri, ekibimizi köyünüzde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Gerçekten burada rakım bayağı yüksek Bursa'da neredeyse 38-40 derecelik bir sıcaklık varken burada insan kısa kollu  olmasına rağmen içi ürperiyor, neredeyse üşüyor. Yusuf Acar kimdir sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında sorularımızı yöneltelim.

Ben de sizlere buralara kadar gelmiş olduğunuzdan ve bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirdiğiniz  için teşekkür etmek istiyorum.Ben Yusuf Acar, 1964 Hacıosman doğumluyum ,doğma büyüme buralıyım. 10 -12 sene kadar kamyon işi yaptım, kamyonculuktan sonra sebze işine döndük. Domates,biber,patlıcan vesaire diktim aşağı yukarı 12-13 sene. 2019 seçimlerinde Allah nasip etti 3 aday içerisinden muhtar oldum, rahat kazandım seçimleri ama sonuçta  insan tabii baştan tahmin edemiyordu böyle olacağını.

Muhtarım bizlere Hacıosman köyünü tanıtır mısın?  Nüfusu ne kadardır geçim kaynakları nelerdir?

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

2-B'YE GEÇMİŞ OLAN MERAMIZI TEKRAR MERA STATÜSÜNE GEÇİRDİK

Buranın nüfusu 350'ye dayanıyor, geçim kaynağı ilk başta hayvancılık gelir, yukarıda Göletimiz var gider oradan da çekimler yaparız. Orada büyük bir meramız var. Ben Muhtar olmadan önce orası 2-B’ye  çevrilmiş kimler tarafından çevrildiği mevzu değil de  sağ olsun Mera Komisyonu Başkanı yardımcı oldu orayı tekrardan meraya çevirdik, çeviremeseydik kötü olacaktı şükürler olsun ki bunu başardık.

Ondan sonra Orman işi de var bizim yine burada çiftçilik de var az da olsa bazı dikim yapan ekim  yapan arkadaşlarımız var hayvancılıkta tabi en başta hayvancılık geliyor orman işi ek olmuş oluyor sonuçta burada bizim vatandaşlarımıza.

Muhtarım muhtarlık sürecinde 2,5 sene geçti ,geriye 2,5  sene kaldı artık yarısı bitti yarısı kaldı bu süreçte neler geldi neler yapıldı, neler söylersiniz Hacıosman’da?

YOLLARIMIZ ÇOK GÜZEL OLDU

Ben Sarısu sokakta oturuyorum Sarısu  sokak üst tarafta yine Hacıosman Mahallesi'ne bağlı bir sokak.İlk Muhtar olduğum dönemde baktım Orada telefon sular yok. Biz buskiden çağırdık arkadaşları sağ olsunlar BUSKİ müdürü bayan çok iyi insan aşağı yukarı o eski yerler varmış suyun  kaçtığı  yerler tamir edildi, su sıkıntımız hiç kalmadı.Sarısu'da gene öyle Kırkharman’da gene öyle hiç sıkıntı kalmadı su ile ilgili.

BAŞKANLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Yollar çok kötüydü.Büyükşehir Belediye başkanımızla görüştük, sağ olsun var olsun çok yardımcı oldu Alinur başkanımız  görüşmemizden  10 gün sonra 15 gün sonra malzeme çekmeye başladılar arabalarla bu yollar şimdi Çandarlı tepeden Kırkharman’a kadar asfaltımız yeni yapıldı o ilk geldiğimizde. Tacir  muhtarı ile beraber çalışarak yine oradaki yolları da Kırkhaman’a  kadar yapıldı bu hafta geliyorlar asfaltı   inşallah Gölcük'e bağlayacağız.1200 metre parke taşı geldi döşendi. Parke Taşı eksikliğimiz çok İznik belediyemizde söz verdi,Bursa Büyükşehir belediyemizde söz verdi.Amabaşkanlarıma  teşekkür ediyorum, Kağan başkanıma da Alinur başkanıma da teşekkür etmek istiyorum. Ne zaman gitsek belediye başkanlarımız, daire başkanlarımız, birim amirlerimiz  hep yardımcı oluyorlar. Güzel bir sistem var işleyen bir sistem var ,bize hep yardımcı olmaya çalışıyorlar.Ufak tefek yollar bozuktu asfaltları yapıldı, stabilize yollar yaptırdık. Daha eksiğimiz çok ama hepsi yavaş yavaş tamamlanacak inşallah.

UFAK TEFEK SIKINTILAR ZAMANLA ÇÖZÜLÜR

Peki Muhtarım şu da olsa iyi olur,bu de olsa güzel olur dediğiniz şeyler var mı?

Hacıosman mahallemizde hemen üstünde Merkez Caminin üstünde yolda bir darlık var 2 araç kesinlikle geçemiyor o yolun genişletilmesini istiyoruz. Kağan Başkan da söz verdi İyi tamam yapalım dedi. Hepsinden Allah razı olsun. Bir de bizim bir hattımız var sabah akşam minibüs geçiyor talebe topluyor taşımalı eğitim ile ilgili okullarla ilgili oraya da şimdi minibüsün geçtiği yerlere asfalt istiyoruz. Ulaştırma daire başkanının yanındaydık geçen hafta 4 kilometre kadar bir yol İnşallah Orası da en kısa zamanda yapılacağını tahmin ediyoruz.

SULAMA SUYU PROJESİNİ YAPTIRDIK

Bizim Sarısu, Kırkharman’da sulama suyu projeleri yaptırdık. İnşallah seneye içme suyu şebeke sistemi  gibi yaptıracağız planlar programlar güzel bir şekilde ilerliyor bizim Sarısu caminin etrafı  bu cami gibi değil tarla gibi oranın çevre düzenlenmesini istiyoruz.Bursa Fen İşleri Müdürlüğü orasını  projelendiriyor, İnşallah Sarısu camimizin çevresi güzel bir hal alacak, güzel olacak.YineHacıosman’da  bir düğün salonu olarak yapılan bir yerimiz var Güzel bir planlama yapılmış ama müteahhit malzemeden mi kaçmış bilemiyorum ama elektrik  panoları falan yerlere düşmüş, camlar kırılıyor, biz elimizden geldiğince  korumaya çalışıyoruz ama işte bunun bir an evvel son bir eksikliklerinin  giderilerek  hizmete girmesi lazım gelir diye düşünüyorum.Bu hizmetin boşa gitmemesi lazım. Böyle İşte ufak tefek sıkıntı olan yerlerde var.Yukarki mahallelerde sulama su ile ilgili borular döşenecek , boruların döşenmesinden sonra   parke taşı işlemlerinin  oralarda  yapılmasını bekliyoruz ,inşallah hepsi yavaş yavaş sırayla olacak.

KANYON ASLINDA BİZİM SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDE

Hudutnameye bakıyorum her iki tarafın hayvanları Karasu'dan su içebilir diyor, karşıyaka Tacir’e ait ,bu yaka Hacıosman'a ait diye söylüyor ama bizim tarafta kanyon  kalmasına rağmen bizim tarafta olmasına rağmen zamanında Tacir Kanyonu diye isim takılmış ama sonuçta bu Kanyon bizim tarafımızda. Biz buranın Sarısu Kanyonu olur, Kırkharman Kanyonu olur yada Hacıosman kanyonu adını almasını istiyoruz. Sonuçta bu bizim tarafımızda kalan Topraklar da olduğundan  tabi insanımızı rahatsız ediyor. Bununla ilgili bir düzenleme yapılmasını da istiyoruz.

TOP SAHAMIZA KAVUŞACAĞIZ

Top saha projemiz yapılıyor göletimizin orada projemiz yapım aşamasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri projesini yapıyor yeri de hazır İnşallah en kısa zamanda Projesi  bittikten sonra çim futbol sahamızın en kısa zamanda temelinin  atılmasını bekliyoruz. Buradan değerli başkanlarıma Alinur Başkanıma, Kağan  başkanıma teşekkür etmek istiyorum.

ALİNUR AKTAŞ BAŞKANIMA KAĞAN BAŞKANIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Kaan başkanımız sağ olsun bir ağabeyimiz bir kardeşimiz gibi sevdiğimiz bir insan aramız çok iyi bizler tabii mahallemize hizmet etmeye çalışıyoruz O da bizim hiçbir sözümüzü 2 etmedi şimdiye kadar. Büyükşehir belediye başkanımız da benim gözümde çok iyi bir insan Elmalı’yı  ziyaret ettiğinde ilk yeni muhtar olduğumda o zaman istedik biz o yolları tamam tamam yaparız dedi. Hemen de yaptılar Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum kendilerine hem Kağan başkanıma, hem de Alinur başkanıma Hacıosman'dan sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum. Başta Hacıosman’da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere ,Sarısu’da,Kırjharman’da ,İznik’te yaşayan Bursa'da yaşayan bütün halkımıza 84 milyon Türk insanına Hacıosman'dan dağların zirvesinden sevgilerimi, selamlarımı, göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.