Abdülkerim Bardakcı transferi, Süper Lig'in iki devini daha yaz ayının başında karşı karşıya getirmişti. Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı başarılı stoper için Galatasaray devreye girmiş ve transferi 2.8 milyon euroya (52 milyon TL) bitirmişti. Bu transfer çalımı ilk başta yankı uyandırmasa da, Fenerbahçe'nin aldığı darbe uzun vadede ortaya çıkmaya başladı.

KAÇAN BALIK ABDÜLKERİM BARDAKCI

Kim Min-Jae'nin Napoli'ye transfer olması sonrası acil bir şekilde stoper arayışına geçen sarı lacivertliler, Marsilya'dan Luan Peres ve Flamengo'dan Gustavo Henrique'yi kadrosuna kattı. Fenerbahçe Peres için 5.5 milyon euro bonservis öderken, Gustavo için 1.5 milyon euro kiralama ücreti ödendi. Toplamda 7 milyon euroya (130 milyon TL) bu ikili, Ümraniyespor maçıyla lige merhaba dedi. Ancak sahadaki performansları, sarı lacivertli taraftarı adeta çıldırttı.

TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Luan Peres'in önce ofsaytı bozması ve hemen peşine yetişemediği rakibine penaltı yaptırması, takımının gol yemesine sebep oldu. Gustavo Henrique ise takımın en az isabetli pas atabilen oyuncusu olarak taraftara saç baş yoldurdu. Brezilyalı stoper ayrıca son dakikalarda gereksiz yerde takımına gol lazımken topu taca atmasıyla tüm stat tarafından ıslıklanmıştı. Bu ikili ayrıca ağırlığıyla da savunma arkasına sürekli olarak top kaçırarak futbol yorumcularının da eleştirilerine maruz kaldı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor

3-3 sona eren maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte sosyal medyada Abdülkerim Bardakcı gündemi oluştu. Fenerbahçeli taraftarlar Abdülkerim'in Galatasaray'a nasıl kaptırıldığını eleştirirken, sarı kırmızılı taraftarlar ise rakiplerine attıkları çalımın keyfini yaşadı. Galatasaray ile ilk maçına olumlu denecek bir başlangıç yapan Abdülkerim ise bu gündemi es geçmeyerek kendi hesabından paylaşım yaparak göndermede bulundu. Asıl gönderme ise ertesi gün Galatasaray sosyal medya hesabından geldi. Cimbom'un her sabah yapılan 'günaydın' paylaşımında görsel olarak Abdülkerim Bardakcı'nın fotoğrafı kullanıldı.