Özkan YILDIRIM      
Geçtiğimiz aylarda görkemli bir tören sonunda sağlık ordusunun yeni neferlerini mezun etmiş olan Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılı çerçevesinde yeni kayıtlara başladı. Üst düzey eğitim kalitesiyle kentimizin önde gelen eğitim kurumları arasında yerini almış olan Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Türk Milli Eğitiminin amaç, ilke ve hedefleri doğrultusunda, meslekî ve akademik alanda başarılı, yeteneklerini geliştirmeye ve yeniliğe açık, bilinçli nesiller yetiştirmektedir. Yeni öğretim yöntemleri ve gelişmelerin izini sürerek, sağlık eğitimi ve yetiştirdiği öğrencileriyle marka değerine ulaşmış; evrensel nitelikli, lider bir okul olmayı hedeflemektedir. Ülkemizin değerli Eğitimcilerinden Sayın Özcan Alagöz tarafından 2013 yılında kurulan Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her geçen yıl mezunlarına yeni halkalar ekliyor. Bu bağlamda ziyaret etmiş olduğumuz okulumuzda değerli kurucu Özcan Alagöz ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Hocam öncelikle okulumuzun fiziki koşulları ve eğitim olanakları ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Bizlere böylesine güzel bir fırsat sağladığınız için öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim. Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fiziki ortam olarak yaklaşık 3.000 m2 kapalı, 970 m2 açık alan olmak üzere 3.970 m2 kullanım alanımız vardır. Dershane, laboratuar ve diğer kullanım alanımız milli eğitimin belirlediği standartlarının %20 daha üzerindedir. Bu alanların dışında; İdari odalar,200m2 yemekhane, 50m2 kütüphane, bayan ve erkek mescit, 150 m2 spor salonu,360 m2’si üstü kapalı olmak üzere toplamda 960 m2 bahçemiz vardır.
Okulumuzun eğitim süresi dört yıldır. Hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümleriyle “A” kalite diyebileceğimiz bir ortamda laboratuar ve akıllı tahtayla eğitim yapılmakta, öğrencilerimiz dördüncü sınıfta staj için hastanelere gönderilmektedir. Not durumu iyi olan öğrencilerimiz, üniversitelerin iki yıllık ön lisans programlarına yatay geçiş hakkına sahiptir. Ön lisansta aldıkları eğitimle istedikleri bölümün elemanı olarak diploma alacaklardır. Diğerleri sınava girerek aynı hakka ulaşabileceklerdir. Okulumuz öğrencilerimize hem lise diploması hem de meslek kazandıran bir okuldur.

ÇEŞİTLİ ALTERNATİFLER MEVCUT
Üniversiteye devam etmek isteyenler için de çeşitli alternatifler vardır. Ön lisans programları sağlıkla ilgili bölümlere sınavsız yerleştirilmektedirler. Ayrıca lisans programlarının sağlıkla ilgili bölümlere de üniversite sınavına girmektedirler. Bu bölümlere girişlerinde ise artı (+) puan almaktadırlar.
İsteyen mezunlarımız hem çalışıp hem üniversite eğitimi alabilmektedirler. Sonuç olarak Sağlık Meslek Lisesini bitiren kişilerin hem Üniversite okuma hem de iş bulma şansları vardır. Bu şans bizim mezunlarımızda yaklaşık % 80’ler de iken diğer lise mezunlarında %10 bile değildir.

AMAÇ SAĞLIKLI BİR NESİL
Bundan dolayı da sloganımız ‘Meslek ve Üniversite kazandıran lise’dir. Eğitim Kadrosu olarak ta okulumuz bünyesindeki uzman eğiticileriyle en yüksek kalitede hizmet vermektedir.
Uludağ Sağlık Kolejinde gerçekleştirdiğimiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmeti, çocuklarımızın salt zihinsel gelişimine yönelik olmayıp; onların sosyal, duygusal ve bedensel gelişimlerini de hedefler. Amacımız, çocuklarımızı geleceğe hazırlarken onların;  başarılı, özgüvenli ve sağlıklı bireyler olarak yaşamlarını kazanmalarını sağlamaktır. Sistemimiz; öğrenci, veli ve öğretmenlerle birlikte, birbirimize destek olarak, okul içindeki ve dışındaki tüm sürecin sağlıklı şekilde sürdürülmesini öngörür.
 

AVANTAJI KAÇIRMAYIN

Peki, bizlere erken kayıt dönemiyle ilgili bilgi verir misiniz?
Erken kayıt avantajlarımızın devam ettiğini söylemek istiyorum. Eğitim kalitesi ve mezuniyet sonrası iş bulma olanağı bakımından son derece büyük oranda şansa sahip olacaklarını mezunlara bilmem hatırlatmama gerek var mı? Bu bağlamda değerli öğrencilerimizi ve sayın velilerimizi Millet Mahallesi, 11 Eylül Bulvarı üzerinde kurulmuş olan okulumuza bekliyor erken kayıt avantajlarından yararlanmalarını öneriyorum. 

ÖĞRENCİDE ÖZGÜVEN
Fiziki yapısı, konumu, modern teknolojisiyle Bursa’mızda büyük bir boşluğu dolduran Özel Uludağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kurucusu Özcan Alagöz, yetiştirdikleri öğrencilerin özgüven içinde yetişmesi istediklerini kaydederek, öğrencilerinin huzuru için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.