Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY

Nilüfer Fethiye Mahallesi 93 Muhacirleri Derneği'ni ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Erdem'i gençler havai fişek gösterisi ile karşıladı. Dernek Başkanı Mehmet Emin Ateş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Doğan, Arif Aydoğdu, Kadir Alan, Ramazan Halaç, Zekeriya Çetinkaya ve Necmettin Sezer in kapıda karşıladığı Erdem ve beraberindeki heyet tezahüratlarla alkışlandı. Fethiye Mahalle Muhtarı Sebahattin Kelebekler'in de hazır bulunduğu toplantıya Nilüfer muhtarları da tam kadro katıldılar.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

KADINLARIMIZ DA GELSİN DİYE

İlk olarak söz alan Dernek Başkanı Mehmet Emin Ateş; Hicri 1293, miladi ise1876-77 yıllarındaki Osmanlı-Rus Savaşında göçe zorlanan ecdadın torunları olarak bu bölgede gerek kültürel, gerekse folklor, spor gibi bir çok aktivite ile kültür mirasçılığı görevlerini sürdürdüklerini belirterek siyasetçilerimiz, adaylarımızdan söz istiyoruz. Şu anda bulunduğumuz lokalimiz bir kahvehane durumunda. Bilhassa kadınlarımız bu alanı kullanamıyorlar. Bizler çocuklarımızın, kadınlarımızın da girebileceği, çeşitli faaliyetlerde bir araya gelebilecekleri bir ortak kullanım alanı istiyoruz. Şu anda yapılan, inşaatı devam eden yeni kapalı Pazar yerimizin üst katı için sizlerden burada şahitler huzurunda söz istiyoruz" dedi. Başkan Ateş ten sonra söz alan Erdem ise öncelikle kendisini tanıtarak; Doğma, büyüme Bursalıyım. 1985'te Bursa'da serbest mimar olarak başladığım iş ve siyaset hayatımda bir çoğunuzun bildiği gibi Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile yönetiminde çeşitli görevler aldıktan sonra, 1998'den itibaren üç dönem Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanlığı'na seçildim. 2000-2004 yılları arasında Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı da yaptım.  2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listesinde yer alarak Nilüfer Belediyesi Meclisi üyeliğine seçildim. 2006'da Belediye Başkan Yardımcısı oldum. 2009 ve 2013 yerel seçimlerinde de meclis üyeliğine seçilerek bu süre boyunca başkan yardımcılığı da yaptım. Çağdaş Eğitim Kooperatifi başta olmak üzere eğitim ve kültürel faaliyetler yürüten birçok derneğin üyeliği ve çeşitli görevlerinde bulundum. Kentin gelişimine katkı sağlayan ve Nilüfer'e kazandırılan birçok projenin gerçekleşmesinde görev aldım. Bilhassa Nilüfer İlçemizin bir çok projesinde imzam vardır. İsteğinizde çok haklısınız. Bu projeyi hep birlikte inceleyelim, bakalım. Geniş bir dernek yeri için elimizden geleni yapacağıma elbette  söz veriyorum" dedi.

BU MAHALLEYE YAKIŞIR BİR GİRİŞ OLMALI

Turgay Erdem'in programı Fethiye Köyü Kahvesinde devam etti. Burada Fethiye Muhtarı ve aynı zamanda kahve işletmecisi Sebahattin Kelebekler in ev sahipliğinde yine havai fişek gösterisi ve tezahüratlarla  karşılandı Erdem. Burada söz alan Fethiye Muhtarı Kelebekler, "Mahallemizin en önemli sorunlarının ilki mahallemizin bir girişinin olmayışı. Bunları idarecilerimize defalarca  ilettik, hatta  çözüm önerilerimizi kendilerine sunduk. Bizim en öncelikli sorunumuz olarak mahalle girişimiz olduğunu ilettik.  2009 yılında raylı sistem ile birlikte,  kapatılan mahalle girişinin hala yapımının tamamlanmamış olması,  bundan sonraki süreçte ise yapılmasının zor olduğu fakat farklı bir güzergahtan sağlanması hususu  (alternatifinin ise FSM bulvarı üzerinden Orman Çevre Bakanlığını geçer geçmez sağa bir giriş yapılabileceği,  Nilüfer Arama Kurtarma Binası nın önünden sağlanabileceğini sunduk ve sıcak bakıldı ama bizler hala bekliyoruz. 

TESİSİMİZ FETHİYE İDMANYURDU SPOR'UN OLMALI

Burada söz isteyen önceki Muhtar Merhum Hüseyin Ormanlı'nın oğlu Mustafa Ormanlı; Mahallemiz sınırları içerisindeki büyük şehir spor tesislerinin mahallemizin Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübüne devrinin defalarca sözü verildiği halde bir türlü yerine getirilmediğini belirterek, orada bulunan Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Çakar'ı da işaret ederek, defalarca müracaat ettik fakat kendi yerimizde üvey evlat muamelesi görüyoruz" dedi. Erdem tüm bu sorunları başından sonuna bildiğini belirterek; "Mart'ın sonu bahar diyorum. Tüm sorunların üstesinden birlikte geleceğiz" diyerek kendilerini misafir eden ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.