Her geçen gün dünyada artan kanser vakaları çoğu kişiyi tedirgin etmeye başladı. Hem genetik faktörler hem de beslenme düzeniyle ilgili baş gösterebilen bu hastalık hızla yayılıyor. Bu konuda bir çok araştırma yapılırken uzmanlar tarafından yapılan son araştırma umut ışığı oldu. Yapılan araştırma sonucuna göre çevremizde sürekli olarak gördüğümüz karahindiba bitkisini tüketerek kanser hücrelerinin oluşumunu engelleye biliriz.

KANSER HÜCRELERİNİN OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Daha öncesinde de yapılan araştırmalarda karahindibia kökünün kanser önleyici özelliğe sahip olduğu görülmüştü. Son yapılan araştırmada ise bu bitkinin özünün farklı organ sistemlerinde kanser hücrelerinin büyümesini azalttığı keşfedildi.

a6-2.jpg

KANSERE YENİ UMUT IŞIĞI

Araştırma tam dört hafta sürerken karahindiba kökü özünün kanser hücrelerinin oluşumunu ve yayılmasını engellediği öğrenildi. Elde edilen sonuç heyecan yaratırken çalışma testlerinin sınırlı olduğu belirtildi.

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın

a4.jpg

Ayrıca araştırmada yaraların iyileşmesi için büyük öneme sahip olan kanın pıhtılaşması için K vitaminin oldukça önemli bir yere sahip olduğu belirtildi. Aynı zamanda K vitamini kemik sağlığında da büyük bir öneme sahip.

48 SAATE YOK EDİYOR

Karahindiba kökünün aynı zamanda kanser hücrelerini 48 saatte yok ettiğine dair tespitler yapıldı. Ancak uzmanlar iyileşme süresinin 48 saatten fazla olduğunu belirtti.

KARAHİNDİBANIN FAYDALARI NELERDİR?

Mineral açısından oldukça zengin olan karahindiba bitkisinin oldukça faydası var. Bu bitki düzenli bir şekilde tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalı olacaktır. Yeni anneler karahindiba bitkisi tükettiklerinde anne sütü de artacaktır. Bunun yanı sıra sarılık hastalığına karşı da karahindiba bitkisi tüketilmelidir. Karahindiba özellikle karaciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir. Özellikle böbrek hastası olan kişiler karahindiba tükettiklerinde idrar çıkışı da artacaktır. Aynı zamanda kemik sağlığını güçlendirmek için de karahindiba bitkisi tüketilmelidir. Bu bitki cildi de parlatır ve temizler.

a1-10.jpg

KARAHİNDİBA NASIL TÜKETİLİR?

Karahindibianın hem yaprakları hem de kökleri yenilebilir. Tek başına tüketildiğinde ağızda hafif bir acılık tadı bırakıyor. Eğer karahindibayı ıspanak veya da pazı gibi hafif tada sahip olan yeşilliklerle tüketirseniz daha lezzetli bir tat alırsınız.

Aynı zamanda karahindibayı meyve sularıyla ya da belli içeceklerle de tüketebilirsiniz. Birazda içine limon sıkarsanız acılığı ortadan kalkacak hem de vücudunuzdaki demir emilimini de artırmaya yardımcı olacaktır.