Bir dönemlerin unutulmaz TV şovu Reyting Hamdi´nin yönetmenliği, yapımcılığı ve başrolunü üstlenen Hamdi Alkan, eşi Selen Görgüzel ile birlikte KanalD´nin magazin programı Renkli Sayfalar´ın konuğu oldu. Programın sunucuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel Salt´ın sorularını cevaplayan Hakan, tüp mide ameliyatı olma ve zayıflama sürecini detaylı bir şekilde anlattı.

Kiloluyken yaşadığı zorlukları ve kendisini ameliyata iten nedenleri sıralayan Alkan, fazla kiloları nedeniyet yaşadığı zorlukla ilgili; “Dışarıya doğru genişlerken içten de daralıyorsunuz, içten daralınca da hayattan daralıyorsunuz. Daraldıkça da mutsuz oluyorsunuz. Mutsuz oldukça da yemekten hırsınızı çıkarıyorsunuz. Tek zevkim yemekti benim.” ifadelerini kullandı.

Dış görüntüden ziyade sağlığın önemli olduğunu vurgulayan Hamdi Alkan; “Bu tamemen estetikle ilgili bir ameliyat değil. Şişmanlık bir hastalık. Bu ameliyat hastalığın çözümlerinden biri.” dedi.

Alkan, meliyat sürecini de çok detaylı araştırdığını belirterek, izleyicilere de dışarıdan öğrenilen diyet planlarıyla yapılan diyetlerin uygulanmamasını ve diyetlerin doktor kontrolünde yapılması mesajını iletti.

Setteyken küçük bir marketi andıran dolabı varken, ameliyat sonrası midesinin yüzde 80´ini aldıran ve 4 ayda tam 44 kilo veren Hamdi Alkan sağlığına kavuşmanın mutluluğunu izleyenlerle paylaştı.