Genetik yapınız, vücudunuzun geri kalanındaki tüylere çok benzer şekilde kaş tüylerinizin büyümesini etkiler. Onları doğal olarak büyütmek zor ama imkansız değil. Ancak kaşlarınıza biraz bakım yapmak düşündüğünüzden daha çok etkili olur.

İlaç tepkileri, cilt bozuklukları, hormonal dengesizlik veya aşırı aktif bir bağışıklık sistemi, kaş dökülmesinin ve seyrek saçın birçok nedeni arasındadır. Azalmış kaşlar ayrıca beslenme yetersizliği, fiziksel hasar veya stresten de kaynaklanabilir. Bazen bu sorun kendi kendine iyileşebilir veya dermatolog tarafından reçete edilen ilaçlarla tedavi edilebilir. Bununla birlikte, bazı ev ilaçları, kaşlarınızdaki tüyleri geri kazanmada bir hayli etkili olabilir.

gur-kas-yagi.jpg

DAHA DOLGUN VE GÜR KAŞLAR ELDE ETMENİZE YARDIMCI OLACAK 4 BİLEŞEN

SARIMSAK: Sarımsak, saç büyümesini destekleyen keratin proteininde yüksektir.

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI: Hindistancevizi yağı, sağlıklı saçlar için gerekli olan nem açısından zengindir.

HİNT YAĞI: Hint yağı saç yoğunluğunun artmasına yardımcı olur.

ÇAY AĞACI YAĞI: Saçlarınızı pürüzsüz tutar ve daha kısa süre de uzamasına yardımcı olur.

gur-kaslar.jpg

KAŞLARINIZ İÇİN MÜKEMMEL SERUMU NASIL YAPACAKSINIZ?

Bu malzemeleri kullanarak kaş serumunu nasıl hazırlayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

15-20 damla sarımsak suyunu bir kaseye alın. Sarımsakları rendeleyebilir veya öğütebilir ve suyunu çıkarmak için bir muslin bezine bastırabilirsiniz. Üzerine iki çay kaşığı hindistancevizi yağı dökün. Bir çay kaşığı hint yağı ekleyin. Şimdi bir damlalık kullanarak beş damla çay ağacı yağı ekleyin .Hepsini birleştirmek için karıştırın. Yağlı karışımı bir şişeye aktarın.

gur-kaslara-nasil-sahip-olunur.jpg

EVDE HAZIRLADIĞINIZ KAŞ SERUMUNU NASIL KULLANACAKSINIZ?

Hafif bir temizleyici kullanarak yüzünüzü temizleyin. Parmak uçlarınıza bu serumdan 2-4 damla dökün. Serumu biraz ısıtmak için parmak uçlarınızı birbirine sürtün. Dikkatlice, dökmeden kaşlarınıza uygulayın. Serumu nazikçe kaşlarınıza masaj yapın. Bütün gece bekletin ve ertesi sabah ılık veya oda sıcaklığında suyla yıkayın. Herhangi bir içeriği gözünüze dökmekten kaçının. Bu serum gözünüze temas ederse hemen yıkayın. Her zaman önce iç dirseğinizde bir yama testi yapın. Tahriş olursa, kaşlarınızda kullanmaktan kaçının.

GÜR KAŞLARA SAHİP OLMAK İÇİN NELER YEMELİYİZ?

Saç büyümesini artırmak için yapabileceğiniz en iyi şey, dengeli bir diyet yaptığınızdan emin olmaktır. Yağsız et, bakliyat ve süt ürünleri gibi protein içeriği yüksek gıdalara özellikle odaklanarak saç sağlığınız size teşekkür edecek. Ayrıca, saç büyümesini artırmak için diyetinize tatlı patates, yumurta sarısı ve mısır gibi doğal biyotin kaynaklarını dahil etmeye çalışın.