Çadırların bulunduğu alanda mutfak, tuvalet, çocuk odası, sağlık ocağı ve manav bulunuyor. Filistinliler, bir an önce ülkelerine döneceği günü bekliyor.

Filistinli Besam Şirih, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç çatışmadan kaçıp Kilis'e geldiklerini belirterek, “Aile olarak kiraladıkları çadırda hayatlarını sürdürüyoruz. Havalar çok sıcak olmasından dolayı kampta yaşam çok zor. Suriye'nin Halep kentinde evimiz iç çatışmada yıkıldı. Oradan kaçıp Kilis'e gelmek zorunda kaldık. Şu anda oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Filistinli 350 kişi Kilis'e gelmek zorunda kaldı.Şimdi burada yaşamımızı sürdürüyoruz. Tekrar ülkemize döneceğimiz günü bekliyoruz'' dedi.

Abu Muhammed ise çadırlarda hayata tutunmaya çalıştıklarını belirterek, “Çocuğunu Suriye’de iç çatışmada kaybetti. Çocuğumuzu iç savaşta kaybettik. Kilis'te çadırda yaşıyoruz. Hava oldukça sıcak. Çadırda yaşamak zor. Kadın, çocuk perişan durumdayız. Bir an önce vatanımıza dönmek istiyoruz. Halep ve çevresinde çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda evimiz yıkıldı. Rezil durumdayız. Çadırların altında yaşamaya dayanamıyoruz. Oldukça zorluk çekiyoruz'' diye konuştu. Evlerinin Halep kentinde yıkıldığını kaydeden Meryem Muhammed, çadırlarda yeme ve içme sıkıntısı yaşadıklarını, hayatın çadırlarda daha zor olduğunu vurgulayarak, “Çadırlarda yaşamak oldukça zor. Vatanımızı çok özledik. Sıcaktan oldukça olumsuz etkileniyoruz. Soğutucumuz yok. Çocuklarımız perişan vaziyette. Ülkeme döneceğimiz günü hayal ediyoruz'' dedi.