Şahan Gökbakar, yapımcılığını yaptığı ve oynadığı Recep İvedik 4`ten alacağı 25 milyon lirayı ödemediği iddiasıyla dağıtım şirketi Tiglon`un sahibi Murat Akdilek`e açtığı davanın ardından, hakkında takipsizlik kararı verilen paranın devredildiği iki factoring şirketinin yetkililerine de dava açtı.

İddiaya göre, Akdilek, filmin haklarını almadan yeni filmi çeken Çamaşırhane Film ile sözleşme imzalamadan önce, filmden doğacak tüm alacaklarını Gökbakar`dan habersiz iki factoring şirketine devretti. Gökbakar bu devirden sonradan haberdar oldu. Fakat sözleşme gereği 25 milyonluk hasılat iki şirkete geçti. Durumu öğrenen Gökbakar, yargıya başvurdu.

Gökbakar şimdiye kadar olan bu karışık süreci şema çizerek sosyal medya hesabından paylaştı

Paylaşımın altına da davanın baştan sona sürecini şöyle yazdı.

1 nolu sema size sinema sektorunde isleyisi gosteriyor. Yapimci filmini sozlesme yaparak dagitimciya veriyor. Dagitimci filmi sinemalara dagitim sozlesmesi yaparak veriyor. Sinemalar filmi oynatiyor. Cark geriye donuyor ve sinemalar yapimcinin hasilatini dagitimciya veriyor, dagitimci da %5komisyonunu alip hasilati yapimciya veriyor. 2. Sema ise dolandiricilik semasi.. Yapimci yine normal olarak sozlesme yaparak filmini dagitimciya veriyor, dagitimci filmi sinemalara veriyor, ancak dagitimci burada niyeti bozuyor ve sanki tum gelirler ona aitmis gibi sinemadan gelecek olan hasilati faktoringlere anlasip onlara veriyor. Buna hakki varmi? Tabiki yok cunku gelir ona ait degil ve ayrica yapimci onun bu gelirleri devretmesinide sozlesmeyle yasaklamis. Peki devreden suclu da devir alan nasil aliyor? Bir akraban sana bugun 25 bin tl getirip verse ilk "nerden buldun? Kimin bu para? Nerden cikti?" gibi sorular sormaz misin? Peki 25milyon getiren birine niye kimse bisey sormadan bu parayi aliyor? Hele birde finans kurulusu isen en incik cincik incelemeri yapman gerekmiyormu? Recep ivedikin bana ait oldugunu 2 yasindaki cocuk biliyor da sen nasil bilmiyorsun Faktoringci? Hadi bilmion niye arastirmiyosun? 25 milyon alacak devir aliyorsun? Hicmi soru sormuyorsun?Bu film senin mi de gelirlerini sen bana devrediyosun Murat akdilek diye niye sormuyosun? Nasil sen bu filmin gelirlerini bana devredersin goster bakiim belgelerini niye demiyorsun? Iste tamda Simdi butun bu sorulari size AGIR CEZA MAHKEMESI soracak DENIZ FAKTORING VE TEKSTIL FAKTORING. Bu isin sonunuda ALLAHIMIZIN izniyle hayirli sekilde gorecez. Bu ibret olsun herkese....