Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları değerlendiren Işık, “2020 yılını biz restorasyon yılı olarak görüyoruz. Bu yılda sürekli iyileşmeler göreceğiz. Piyasayı canlandırmak amacıyla hayata geçen mevzuatlarla 2021’de inşallah ekonomi hızlanacak” dedi. 

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Özlem ATAÇ
İki saati aşkın misafirimiz olan Işık, erken seçimin gündemde olmadığını söylerken, “Yerel seçimlerden sonra makul bir yavaşlama oldu, insanlar biraz dinlendi, yaz tatili girdi tabi o zamanda çalışıyorduk ama meclisin açılmasıyla birlikte biraz tempoyu arttırdık. Bazı arkadaşlarımızın genel merkez görevleri de var, onlar bölgede çok görülemiyorlar. Önümüzdeki 2024 seçimlerinde biz Gemlik’i tekrar alacağız, Gemlik’te bir yanlışlık oldu. Ama şu demek değildir ki Orda CHP’li belediye başkanı var diye biz beş yılda Gemlik’e ihanet edeceğiz. Onunla kavgada etmeyi işlerini zorlaştırmayı da düşünmüyoruz. Gemlik yararına ne yapılması gerekiyorsa biz yapmaya devam edeceğiz. Mehmet Uğur Sertaslan orada bizim misafirimiz. Misafirimize iyi bakmayalım mı? açıklaması yaptı.  

MAALESEF KARALAMA İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Yerli otomobil fabrikasının yapıldığı alan hakkında konuşan Işık, “Gemlik’te ki yerli otomobilin yapılacağı alan 4 milyon metrekarelik bir alan, bu alanın 1 milyon metrekarelik alanı TOGG’a tahsis oldu. Mayıs ayında temellerini atacağız. TOGG yan sanayideki firmalarla anlaşmalara bile başladı. Araba fabrikaları parçalarını yan sanayiye ürettirip dünyanın her bir tarafında gelip fabrikalarına montajını yapıyor. Biz Bursa’dan BMW’ye, Peugeot’ye, Mercedes’e birçok parça gönderiyoruz. Orhangazi’de 2 tane yan sanayi fabrikamız var. Bunlar çok ciddi anlamda yedek parça gönderiyorlar. Yani bugün Hyunda’nin alt segmentte sattığı arabalar motoru Japon’dan, parçaları Türkiye’den, dizayn İtalya’dan geliyor ama adamlar para kazanıyor ve diyor ki bu Güney Kore’nin bir arabasıdır, ekonomisini de bu çerçevede ciddi anlamda canlandırıyor. Bizde bir şeyi karalamak ve küçümsemek adına elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. 

YILDIRIM’DA DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLECEK
Işık Bursa’da yapılan çalışmaları ise şöyle anlattı: “Geçmiş dönemde değerlendirme yapmak gerekirse geçmiş dönemdeki kişiler yapması gerekeni mutlaka yapmıştır. Çünkü onlar bir şey yapmasaydı biz yapacak şey bulamazdık. Onların yapmış olduğu bir şeylerin üzerine bizde yapmaya çalışıyoruz. Son dönemde Bursa ile ilgili milletvekili arkadaşlarımızla il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız bakanlarımızla çok yoğun çalışıyoruz. Spor yatırımlarını, TOKİ’leri, Hanlar Bölgesi’nin temizlenmesi ve turizme açılması gibi çalışmalarımız var. Hanlar Bölgesi açıldıktan sonra muhakkak orada ekonomi hareketlenecek ve turizm artacak. Turizm operatörleri ve tur şirketleriyle görüştüğümüzde onlar için en büyük sıkıntı o bölgede otobüslerini park edecek ve turistlerini gezdirecekleri alanların olmaması. 3 tane otobüs Ulucami’ye geldiği zaman 4’üncü gelemiyor. Dolayısıyla bunların hepsi tek tek planlanıyor. Bu yapılacak otomobil fabrikası zaten Bursa’da siyasetin çalıştığının bir göstergesidir. Şu an milletvekili arkadaşlarımızla bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu özellikle Yıldırım tarafındaki imarsız yapılan evlere doğalgaz verilmesiyle alakalı bir sıkıntı var. Bunu bir kanun çalışmasıyla bu sene artık gündemden kaldırmayı düşünüyoruz. Vatandaş o konforu yaşamak istiyor.”

DERT ETTİĞİMİZ BÜTÜN KONULAR BAKANLARDA
Milletvekillerinin geride kaldığı ve bakanlardan itibar göremediği eleştirilerini değerlendiren Işık, “Bazı arkadaşlar yoğun çalışıyor yoğun çalışıyor bazı arkadaşlar az çalışıyor gibi görünüyor ama alan bulmayla alakalı” diyen Işık, milletvekillerinin Ankara’daki durumu şu şekilde değindi: “Birisi bir işi kafaya takıyor takip ediyor alanı bulduğu an itibariyle o öne çıkmış gibi gözüküyor ama arkadaki bir arkadaşta çalışıp işini olgunlaştırdığı zaman bir bakıyorsun bir başka biri öne çıkıyor. Ulaşmak isteyip de ulaşamadığım, meramım olup da anlatamadığım makul olup da yapamadığım hiçbir iş olmadı şu güne kadar. Bakanlarımıza telefon açıyorum ya telefonumu açıyorlar ya da dönüş yapıyorlar, bir şey istiyorum ya kendileri ilgileniyor ya da bir bakan yardımcısına yönlendiriyorlar. Daha önce milletvekili olmadığım için açıkçası mukayesesini bilmiyorum ama ben yönetim sistemiyle alakalı milletvekillerinin geride kaldığını itibar görmediğini veya bakanlara iş yaptıramadığını düşünmüyorum. Biz takip ettiğimiz dert ettiğimiz bütün konuları bakanlarla hep görüştük tabi gerçekleşmeyen konularda oluyor mevzuata uymuyor” şeklinde konuştu.  

GEMLİK DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR
“Türkiye’nin yüzde 85’i deprem bölgesi olduğu halde yıllarca Gemlik’e yüklenildi” diyen Işık son olarak: “İstanbul, Yalova, Adapazarı ve Türkiye’nin birçok deprem bölgesi Gemlik kadar konuşulmadı ve bunu bizim yerel yöneticilerimiz yaptı ve Gemlik bundan çok zarar gördü. Yine bir yerel yöneticimizin eliyle Gemlik Körfezi üzerinden Gemlik değersizleştiriliyor. Gemlik bunu hak etmiyor. Orhangazi, Gemlik, Mudanya, İznik, Bursa, Bandırma, İstanbul, Ege ve Akdeniz’in tamamı Güney Doğu Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’nun tamamı ve Karadeniz’in bir kısmı hepsi deprem bölgesidir. Biz sadece oturmuşuz Gemlik böyle, GEMLİK şöyle diyoruz. Evet Gemlik bir deprem bölgesi ama bu fay sadece Gemlik’te değil ki. Bu fay Gemlik’te de kırılabilir Mudanya’da da kırılabilir.”