3 Şubat 2017 tarihinde Görükle Sakarya Mahallesi Nilüfer Caddesi’nde Fatma A. (35) şiddetli geçimsizlik nedeniyle 15 yıllık eşi T.T.A.’ya (41) boşanma davası açtı. Dava sürerken mahkeme T.T.A.’ya evden uzaklaştırma cezası verdi. Bu sürede bir markette çalışan Fatma A., evini ayırarak merkez Nilüfer İlçesi Görükle Sakarya Mahallesi Nilüfer Caddesi’nde bir evde yaşamaya başladı.

15 YERİNDEN BIÇAKLADI

Bursa’da otomobil sokak ortasında alevlere teslim oldu Bursa’da otomobil sokak ortasında alevlere teslim oldu

T.T.A., kendisini başka bir erkekle aldatmasından şüphelendiği, boşanma aşamasında olduğu eşi Fatma A.’nın adresini öğrendiği evinin önüne dün gelerek pusu kurdu. Yol kenarındaki araçların arasına saklanan T.T.A., Fatma A.’ün evden çıkıp çalıştığı markete gittiğini görünce takip etti. T.T.A.’ün kendisini takip ettiğini fark eden Fatma A. kaçmaya başladı. Ancak kadını 200 metre takip ettikten sonra yakalayan T.T.A., yere düşürdüğü Fatma A.’yı 15 bıçak darbesiyle yaraladı. Olaydan sonra bıçağı çöp kutusuna atan ve bir taksiyle kaçmaya çalışan zanlı vatandaşların şikayeti üzerine polis ekiplerince yakalandı. Ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan A., doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Güvenlik görevlisi T.T.A., çıkarıldığı mahkemece cezaevine konuldu. T.T.A.’nın sokakta pusu kurarak 15 bıçak darbesiyle öldürdüğü 3 çocuk annesi eşi Fatma A.’nın sosyal medya hesabından paylaşımda, ‘Bazı insanları toplasan da çıkarsan da fark etmez; çünkü karakterleri hep sıfırdır’ sözleri dikkat çekti. Bursa 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Eşini kasten öldürmek” suçundan yargılanan T.T.A.’nın davası karara bağlandı. T.T.A., eski savunmalarını tekrarladığı mahkemede, son sözünde “Takdiri mahkemeye bırakıyorum” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda T.T.A.’ya, verdiği müebbet hapis cezasını, tahrik altında işlediğini göz önüne alarak cezasını 24 yıl indirdi. Hakkında iyi hal indirimi de yapılan A.’ün cezası 20 yıla düşürülerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dosyanın temyiz için Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilecek. (İHA)