Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Kuruçeşme mahallesindeki tek katlı bir evde çıkan yangını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, evde bulunan 3 yaşındaki A.Ç., 5 yaşındaki B.Ç. ve 6 yaşındaki A.Ç. yan sokakta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedaviye alınan kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yangın, ekipler tarafından söndürülürken, çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi. Eve giren ekipler, P.Ç. ile kardeşi E.Ç.´nin cansız bedenlerini yan yana buldu. Talihsiz P. ile E.´nin cesetleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yanan evin penceresinde bir kısmı yanık olarak duran Fethullah Gülen´in yazdığı Kırık Testi isimli kitap dikkat çekti.

ÜÇ KARDEŞİ ABLA KURTARMIŞ

Mahalle sakinleri 3 kardeşini evden ablaları Pelin Ç.´nin çıkardığını daha sonra küçük kardeşini kurtarmak için girdiğini ve birlikte öldüklerini söyledi. Ailenin geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen mahalle sakinleri, “Çocuklar hep ortalıktaydı, pek sahip çıkan yoktu. Çocuk seslerini duyduk. Sonra baktık tepeden alevleri gördük. Alevler birden her yeri sardı. İtfaiye geç geldi. Söndürdükten sonra girebildi, itfaiyenin yapacağı bir şey yoktu iş işten geçmişti” dedi.

Hastanede tedavi altına alınan üç kardeşin “Evimizi sakallı biri yaktı” demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatan ekip bir kişiyi gözaltına aldı.