Özlem ATAÇ/ÖZEL RÖPORTAJ

Tesettür mayo defilesinde Halima Aden rüzgarı esti Tesettür mayo defilesinde Halima Aden rüzgarı esti

Sizi tanıyabilir miyiz?

*Ben Merve Yılmaz. 28 yaşındayım. Yaklaşık 5 yıldır güzellik sektöründeyim. Şehir içi ve dışında yaklaşık 50 eğitime katıldım ve katılmaya devam ediyorum çünkü bu meslekte eğitim ve yenilik bitmiyor. Şu anda sahibi olduğum merkezin çalışanıydım. Kendi yerim gibi sahiplenme ve azimle çalışma sonucunda çalıştığım yeri devraldım. Daha kaliteli hizmet anlayışıyla franchise’ı olduğum markadan ayrılıp kendi markamı Memento Vivere’yi kurdum. Memento Vivere *yaşadığını hatırla* anlamına geliyor Latincede. Bu cümle benim hayat mottomdu ve şu anda merkezimin adı.

Merkezinizde hangi uygulamalar mevcut?

Bir kadının ihtiyacının olabileceği tüm uygulamalara en iyi teknolojik cihaz ve ürünlerle ulaşabileceği bir merkez açtık. Merkezimizde; cilt bakımı, kırışıklık, leke, akne ve skar izi tedavisi, buz lazer epilasyon, iğneli epilasyon, ipek kirpik, kaş ve kirpik laminasyon, kalıcı oje, nail art ve protez tırnak, profesyonel kaş alımı, kalıcı makyaj, manikür, pedikür, G5 selülit masajı  ve bölgesel zayıflama ve daha sayamadığım bir çok güzellik hizmetimiz bulunmaktadır.

Güzellik ve bakım denince akla cilt bakımı geliyor. Medikal cilt bakımının önemi nasıl yapıldığını ve ne kadar aralıklarla yapılması gerektiğini kısaca anlatabilir misiniz ? 

Medikal cilt bakımı profesyonel ekipmanların kullanıldığı cilt tipine ve tedavisine uygun ürünlerin kullanıldığı hedefe yönelik bir cilt bakımıdır. Medikal cilt bakımlarında komedon ve gözenek temizleme, cilt canlandırma, cilt gençleştirme, cilt PH ’ını düzenleme ve nemlendirme işlemi yapılmaktadır. Medikal cilt bakımından en iyi etkiyi almak için düzenli yapılması gerekmektedir.

Sizin güzellik merkezinize gelen misafirlerinize en çok uyguladığınız bakım nedir?

Her bakımda amacımız ilk önce cildin analizini yapmak, cildin ihtiyacı olan uygun ürünleri kullanarak cildi temizlemektir ve iyileştirmektir.

Merkezinizde uygulanan, bu sezon çok duyduğumuz Sindirella bakımı hakkında bilgi verebilir misiniz?  

Sindirella bakımı diğer ismiyle “Shiny Pumpkin” bir balkabağı protokolüdür. Balkabağı protokolü uygulamasında cilt nazikçe soyulur ve yeniden yapılanması sağlanır. Leke sorununu ortadan kaldırır. İlk seanstan sonra cilt tonunda gözle görülür bir eşitleme sağlar. Her cilt tipine uygun olduğu gibi her mevsimde de uygulanabilir. İşlem yapıldıktan sonra kişi normal yaşantısına dönebilir. “Shiny Pumpkin” işleminden sonra cildiniz doğal ışıltısını geri kazanarak sağlıklı ve pürüzsüz görünecektir.

Bu protokolü sadece kadınlar mı yaptırıyor? Erkeklerde yaptırabiliyor mu?

Güzellik denince akla kadınlar gelse de artık erkekler de bu konularda bilinçli ve ilgili. Merkezimizde bay ve bayan hizmet verilmektedir. Düzenli tedavilerini yaptıran ve günlük yaşamlarında da söylediklerimize uyan Erkek danışanlarımızın sayısı çok fazla.

Buraya gelen kişilere hizmet almasa dahi ön bilgi veriyor musunuz?

Elbette her kişiye en ayrıntılı olarak ihtiyaç duyduğu bilgiyi veriyoruz. Bizi farklı merkezlere giden danışanlar dahi arayıp bilgi alabiliyor, yaşadığı sorunlara beraber çözüm buluyoruz. Merkezimizin en büyük farkının bu olduğunu düşünüyorum. Samimiyet çok önemli kişinin ihtiyacının olmadığı bir uygulamayı asla yapmıyoruz. Danışan bu konuda ısrar etse dahi işlemin tüm risklerini tekrar tekrar anlatıp yapmamakta ısrar ediyoruz. Bu yüzden de bize birbirini tanıyan kişiler gelir. En iyi reklam, tecrübe eden ve memnuniyetini dile getiren kişidir. Bu durumdan da markam adına gurur duyuyorum.