BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı alınan tedbirlerle, salgından en az etkilenen ülke Türkiye oldu. Bu sayede yabancı turistlerin gözde merkezi de Anadolu oldu. Salgından en çok etkilenen ülkelerden, özellikle İngiltere'den kaçan yabancı turistler akın akın Akdeniz'e gelmeye başladı. Doğal güzelliklerinin yanı sıra konaklama imkânlarıyla çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Muğla, son yıllarda İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği tatil merkezleri arasında yer alıyor. Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda, güvenli tatil için kente kafileler halinde gelmeye başlayan İngiliz turistler Anadolu’dan vazgeçemediklerine vurgu yapmakta.

HİJYEN VE SOSYAL MESAFE

Havalimanlarında Covid-19 tedbirleri ön planda tutularak karşılanan turistler, tatillerini geçirecekleri, sağlıklı turizm sertifikasyonu alan otellerde hijyen ve sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak ağırlanıyor. Bölgedeki otel ve mavi bayraklı plajlara gelen ziyaretçilere, denize ve havuza girme, güneşlenme alanlarında sosyal mesafe kuralı kapsamında hizmet veriliyor. Öte yandan, Muğla, 2018'de 1 milyon 27 bin 304, geçen yıl ise 1 milyon 137 bin 108 İngiliz misafiri ağırladı. Antalya da turistler için vazgeçilmez bir tatil merkezi… Antalya, yeni normalleşme sürecinde Kazakistan, Belarus ve Ukrayna başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistlere ev sahipliği yapıyor. (İHA)