Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Mustafa TANITAN - Ufuk IRGAŞ

Doksanlı yılların parlayan yıldızı Arif Susam, 31 Temmuz’da İnegöl Oylat Güven Otel’de sahne alacak. ‘Tavernada Yıldönümü’ adlı albümüyle seksenli yıllarda müzik dünyasında satış rekorları kıran Arif Susam, tatil yaptığı Güven Otel’in sahibi Fatih Gültekin’den sahne teklifi aldı. Arif Susam ise teklifi seve seve kabul ettiğini söyledi. Sanatçıya değer veren ve sanatı seven Bursalıların gönlünde taht kurduğunu her fırsatta belirten Arif Susam, gazetemize şu açıklamayı yaptı: "Ben de Özledim Ben de adlı bir şarkı var ya; işte ben de sizi ve Bursalı hayranlarımı çok özledim. Beni yakından tanıyanlar bilir, Bursa’da sahneye çıktığım mekanlarda İnegöl'den beni dinlemeye gelen bir çok hayranım vardı. Bu yüzden ben de Bursa’dan gelen teklifleri pazarlık yapmadan kabul ediyorum. Bildiğiniz üzere Ülkemizi tehdit eden ve binlerce Vatandaşımızın ölümüne sebep olan Korona Virüs yüzünden biz sanatçılarda mağdur kaldık. Bizi ayakta tutan eğlence ve müzik sevenlerimizden ayrı kaldık. Ben alınan tedbir ve aşı ile bu salgından kurtulacağımızı umuyorum. Bursa'da  hayranlarıma da sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum ve sevenlerimi 31 Temmuz’da Oylat Güven Otel’de vereceğim programa davet ediyorum."

REZERVLER DOLMAK ÜZERE

Müzik sever, sanata ve sanatçıya değer verip baş tacı yaptığını her fırsatta dile getiren Oylat Güven Otel’in sahibi Fatih Gütekin de yaptığı açıklamada, "Sesi, yorumları ve kişiliğiyle severek izlediğimiz yılların eskitemediği çocukluğumuzun sanatçısı Arif beye doğal ve tabii güzellikleri ayrıca termal kaplıcaları ile isim yapan otelimizi tercih ettiği için kendisine öncelikli olarak buradan teşekkür etmek ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Usta sanatçımızın otelimizde sahne alacağını sosyal medyada duyurmamızın ardından ilçemiz ve Bursa’dan rezerv telefonları aldık ve şu anda da rezervler bitmek üzere" diye konuştu.

ARİF SUSAM KİMDİR?

Arif Susam, “Best of Arif Susam” çalışmasıyla gündeme geldi. 1982 yılında sahne almaya başlayan Arif Susam, şarkılarının arasında konuşması ile ünlüdür. Peki, Arif Susam kimdir, kaç yaşında? İşte Arif Susam'ın hayatıyla ilgili bilgiler... Türk taverna müziği şarkıcı Arif Susam 1956 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. Orkestra şefliği de yapan Arif Susam, 8 yıl klasik batı müziği eğitimi aldı. Albümlerinin neredeyse tamamı canlı kayıttır ve canlı performans atmosferini yansıtır. Şarkılarının arasında konuşması ile ünlüdür.  Askerliğini Yeniköy Orduevi'nde orkestra şefi olarak yapan Susam, 1982 yılında sahne almaya başladı. 1984'te ilk albümü olan Efsane Aşk'ı çıkardı. Ayrıca Cengiz Kurtoğlu'yla birlikte Şahin Özer plakçılığın ilk sanatçılarındandır. 1986 yılında çıkarmış olduğu Tavernada Yıldönümü adlı kaseti Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde bir satışa ulaşmıştır. O yıllara Arif Susam'ın altın yılları denilebilir. Arif Susam 1980'den bu yana Perihan Susam ile evlidir.