KÜLTÜR SANAT

Günlük yaşam, modern sanat ve tarih bu eserlerde buluşuyor

Yaptığı çalışmaları sosyal medyada sergileyerek ününe ün katmış olan If Only lakaplı sanatçı, modern sanatın renkli ve dairesel yanlarını tarihi yapılar ile birleştiriyor.

Ulaş Girgin

Sosyal medya hesaplarında yaptığı kolajları paylaşarak kitleler tarafından büyük beğeni toplayan If Only lakaplı sanatçı, yaratıcılığı ile ile modern dünyanın teknoloji ile harmanlanmış sanat anlayışına ayna niteliğinde eserler ortaya koyuyor.

Özellikle ülkelerin simgesi haline gelmiş olan yapıları günlük hayat ve pop-art döneminden beri gelişim gösteren modern sanatın renkli ve dairesel nesneler ile harmanlayan sanatçı, bu eserleri ile büyük beğeni topluyor.

Kolaj sanatını dijital çalışma alanında yapay zekadan yardım alarak başka bir seviyeye taşıyan sanatçı çalışmalarının gerçekçiliği ve bir o kadar da imkansız durumlardan oluşması tezatı ile birçok benzer işten sıyrılmayı başarıyor.

Hayal gücü ve gerçekliğin harmanı olan çalışmalarında, sıradanlığa, zaten var olan estetiğe odaklanıyor ve sosyal alanları, kendi stili olarak belirlediği şişme havuzlar ile birleştiriyor.   

Sanatçının hayal gücü, teknoloji ve tarih birleşimi ile oluşan eserler, geleceğin mimarisinde gelenekselden kopmayan modern fikirler doğurabilir.